ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Hem devlete hem ihracatçıya kazandırıyor

Hem devlete hem ihracatçıya kazandırıyor
YAYINLAMA: 02 Eylül 2020 / 18.25
GÜNCELLEME: 02 Eylül 2020 / 18.25
İhracatın azalmasıyla birlikte yeminli mali müşavirlerin iş kapasitesinde düşüş yaşandığını vurgulayan Yeminli Mali Müşavirler Odası Başkanı Haşan Aktaş, yeminli mali müşavirlerin ihracat çarkının dönmesinde en önemli dişli olduğunu belirtti.

Gaziantep’te 43 yeminli mali müşavir bulunduğunu belirten Aktaş, meslekte 3-5 çürük elmanın meslek mensuplarının genelini etkilediğini ve halk arasında güven sorunu yarattığını vurgularken, “Elbette çirkinliklerin, usulsüzlüklerin yaşanması meslek mensupları arasında hoş karşılanmıyor. O nedenle 3-5 kişinin yaptığı yanlış yüzünden mesleğe art niyetli olarak bakılmasın. Bağımsız dış denetim şirketlerine duyulan güven, aynı şekilde yeminli mali müşavirlere de duyulsun. Bu güvenin sağlanması için biz kendi içimizde bir takım kurallar koyup buna uyulmasını sağlayacağız” dedi.

Yeminli Mali Müşavirlik kurumunun kayıt dışı ekonomiyi kayıt altına almada temel veri olduğunu hatırlatan Aktaş, ülkenin kurtuluşunun ancak bu şekilde mümkün olduğunu belirterek, 1 Ocaktan itibaren yıllık gelir ve kurumlar vergisi tasdiklerinin başlayacağını, bunun için yeminli mali müşavirlerle sözleşme yapılmasının yasal zorunluluk olduğunu açıkladı.

Cirosu yüksek mükelleflerin yeminli mali müşavirle sözleşme yaparak hesaplarını incelettirdiğini ifade eden Aktaş, “Böylece ileride vergiyle ilgili doğacak fazla ödeme veya cezalı duruma düşme gibi durumlarla karşılaşılmasının önüne geçilmiş olunur. Yeminli mali müşavir defterdeki yanlışları düzeltiyor. İhracat yapan veya belli rakam üzerinde vergi iadesi olan firmalarla ihracat yapan firmalar, yeminli mali müşavirle tam tasdik sözleşmesi yapmak zorunda. Bu bir yasal zorunluluk. Ayrıca vergi inceleme riski ve vergi denetmenlerinin işleri büyük ölçüde azalıyor" şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *