ANASAYFA arrow right Yaşam

Hekimlik o kadar kutsal bir meslek ki sevmeden, aşkla yapılmadan olmaz

Hekimlik o kadar kutsal bir meslek ki sevmeden, aşkla yapılmadan olmaz
YAYINLAMA: 21 Mart 2021 / 19.08
GÜNCELLEME: 21 Mart 2021 / 19.08
Yukarıbeylerbeyi’nde “21 Mart Down Sendromlular Günü” dolayısıyla down sendromlu 20 çocuk fidan dikti

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in talimatları doğrultusunda başlatılan “Yeşil Şehirler Huzurlu Nesiller” sloganından hareketle devam eden fidan dikim etkinliğinin 12’nci etabı Yukarıbeylerbeyi’nde “21 Mart Down Sendromlular Günü” dolayısıyla down sendromlu 20 çocuğun fidan dikimiyle gerçekleşti.

Açış konuşması için kürsüye geçen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, sözlerine başlarken bir down sendromlu çocuğun yaptıkları ise keyif dolu dakikalar yaşattı. İlk önce Başkan Fatma Şahin’in izleyen çocuk, kürsüde duran mikrofonu eline almasıyla Başkan Şahin’i taklit etti. Down sendromlu çocuğun sempatik hareketleri Koronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanları adına organize edilen fidan dikim töreni öncesi protokol üyeleri ve katılımcıları bir nebze de olsa gülümsetti.

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Küresel bir salgına karşı ulusal bir mücadele içindeyiz. Cumhurbaşkanımız liderliğinde oluşturulan Bilim Kurulu üzerinden alınan kararları, en çok uygulamak için çaba gösteren bir şehrin üyeleriyiz. Pandemi kurulunda eczacılar odası başkanımın yalnızca sorunu tespit etmesi değil, nasıl çözeceğimiz konusundaki anlayışından dolayı da şehrim adına kendisine teşekkür ediyorum. Kentimizde bu büyük sorunu nasıl çözeceğimiz konusunda büyük bir fikir alışverişi ve birlik var. Aslında bu bir Gaziantep Modelidir. Birlikte iş yapma modelidir. Ortak sorunlara ortak çözümler üretmek istiyoruz. Bu düşünceden hareketle yol haritamızı belirliyoruz. Bizim bir kader birliğimiz var. Onun için bugün buradayız. Öncelikle hekimliğin çok özel bir meslek olduğunu belirtmek isterim. Ailemizin en akıllı çocuklarını hekim yapıyoruz. Bu hekimlik o kadar kutsal bir meslek ki sevmeden, aşkla yapılmadan olmaz. Yaşatma üzerine alınan bir eğitim var. Sonuçta da büyük bir başarı hikayesi var. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Beni Türk hekimlere emanet edin’ dediği o zor dönemde burada koyduğu bir mesaj var. Aslında dün de Almanya’da çok özel bir tören oldu. Çok gurur duydum. Almanya’nın en büyük devlet nişanı iki doktorumuza verildi. Fırsat verilince bu alt yapı nasıl büyük bir başarı hikayesine dönüşüyor hep birlikte tanıklık ediyoruz. Doktorlarımız bizim için kıymetlidir. Bir nefes sıhhatin ne kadar önemli olduğunu korona hastalarından duyuyoruz. Anlattıkları zaman o bir nefesin ne kadar önemli olduğunu, hissederek görüyoruz. Sağlık çalışanlarının büyük fedakarlıkları, kendi canını düşünmeden başka evlatlar, başka canlar için örnek bir mücadelesi var. Kaybettiklerimizin ruhları şad olsun, mekanları cennet olsun” diye konuştu.

Gaziantep Vali Yardımcısı Nihat Karabiber ise şunları söyledi: “Bu mutlu ve kutlu programda sizlerle buluşmaktan kıvanç duyuyorum. Bu vesileyle mart ayında bizim varlık mücadelemizde şehit düşen sağlık çalışanlarımızı rahmetle anıyorum. Bunun yanında insanımızı korumak adına canlarını feda eden herkesi rahmet ve minnetle anıyorum. Mekanları cennet olsun. Onları anmanın en güzel yollarından biri, onlar adına toprakta kök salacak fidanlar olacaktır. Bu yeşil varlığı korumak ve onları yaşatmak bizler için sonsuz bir mutluluk kaynağı” ifadelerini kullandı.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, böylesine hayırlı bir hizmette birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “Ekilecek yer kalmayana kadar devam edilmesi amaç edinen bu projede Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in emeği çok büyük. Biz bu projenin her zaman yanında olacağız. Şehitkamil Belediyesi olarak bu faaliyetlere de ortaklık etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

TARLA: MESLEĞİMİZ YAŞATMAK ÜZERİNEDİR

Gaziantep-Kilis Tabipler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ayşegül Ateş Tarla da şunları aktardı: “YeşilAntep Projesi ile korona salgınında vefat eden sağlık çalışanları için gerçekleştirilen ağaçlandırma çalışmasından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Biz hekimler, hemşireler ve yardımcı sağlık personelleri olarak bir ekip ruhuyla çalışıyoruz. Mesleğimiz yaşatmak üzerinedir. Tıp eğitimimiz boyunca ve mesleğimizde hastalarımızı tüm zorlu şartlara rağmen yaşatmak hedefimizdir. Bunu kendimize dert ederiz. Toplum sağlığın korumak en kadim amacımızdır.”

Törene Gaziantep Vali Yardımcısı Nihat Karabiber, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin,Gaziantep AK Parti milletvekili Müslüm Yüksel, Şehitkamil Kaymakamı, Gaziantep AK parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep-Kilis Tabipler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ayşegül Ateş Tarla, Gaziantep Eczacı Odası Başkanı Ecz. Mehmet İrfan Demirci, milli Eğitim müdürü ve meclis üyeleri katıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Gaziantep Eczacılar Odası iş birliğinde programın bitiminde 13’üncü etabın fidan dikim çalışması için protokol yapıldı, imzalar atıldı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *