ANASAYFA arrow right Sağlık

Hedeflediğimizden 92 bin 494 doz daha fazla aşı yaptık

Hedeflediğimizden 92 bin 494 doz daha fazla aşı yaptık
YAYINLAMA: 15 Haziran 2021 / 14.38
GÜNCELLEME: 15 Haziran 2021 / 14.38
Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, yapılan aşı sayılarını açıklarken, pandeminin ilk günlerinden beri açıklamaları ile kamuoyunu uyaran Türk Tabipleri Birliği de yurttaşlara, “aşı olun” çağrısı yaptı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "14 Haziran Pazartesi toplam aşı dozu raporu: 842 bin 494. Hedeflediğimizden 92 bin 494 doz daha fazla aşı yaptık." ifadesini kullandı.

Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, 750 bin kişinin Kovid-19 aşısı yaptırmak için randevu aldığını açıklamıştı.

Aşılar tüm SGK’lilere açıldı

Ayrıca Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İşçi ve memurların tamamı için yarın yeni bir gün başlıyor. SGK kayıtlı tüm çalışanlar… Yarın ilk işimiz aşı randevusu almak olsun” dedi.

Sağlık meslek örgütlerinden “aşı olun” çağrısı

İstanbul Tabip Odası’ndan yapılan paylaşımda da şöyle denildi:

“Şu anda ülkemizde uygulanmakta olan tüm aşılar koruyucu ve güvenli aşılardır. Kendinizi, sevdiklerinizi ve toplumu korumak için aşınızı olunuz. Aşı Korur, Hayat Kurtarır! #TedirginOlmaAşıOl #AşıCandırHayatKurtarır”

Türk Tabipleri Birliği’nden de şu açıklama yapıldı:

“TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı'dan meslektaşlarına mesaj var: "Çok yoruldunuz, evet ama önümüzde bir görev daha var: Tüm insanlarımıza ulaşalım, aşının önemini anlatalım. Aşısız kimse kalmasın!" #TedirginOlmaAşıOl”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *