ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Hedef laik eğitim

Hedef laik eğitim
YAYINLAMA: 16 Aralık 2020 / 14.28
GÜNCELLEME: 16 Aralık 2020 / 14.28
Muhalefetin, iktidar partilerindeki bazı milletvekillerinin de desteğini alarak Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu hakkında soruşturma önergesi vermesine tepki gösteren DSP’li Gazi Kaymakçı, “Asıl hedef laik eğitim” dedi.

DSP’nin iktidara geldiği günden bu yana diğer partilerin yaptığı gibi bir kadrolaşma hırsı taşımadığını hatırlatan Kaymakçı, özellikle Milli Eğitim’de böyle bir çalışma olmadığını belirterek, “Milli Eğitim’de çalışanların çoğu eski. 10 Tane müdür varsa, bunun 2-3 tanesi değişti, diğerleri hep eski yönetici ve yerinde kaldı. Ama diğer partilerde durum böyle değil. Tüm yetkililer değiştirildi” dedi.

Yıllardır 5 yıllık temel eğitimin 8 yıla çıkarılması için çalışıldığını ve yapılamadığını, Bostancıoğlu’nun bu zoru başardığını ifade eden Kaymakçı, “Şimdi temel eğitimin 12 yıla çıkarılması için büyük çaba gösteriyor. Laik eğitimden ödün vermeyen bir politika izliyor. Elbette bu durum bazı kesimleri rahatsız ediyor, bu yüzden de tepki gösteriyorlar. Ama başarılı olamayacaklar” şeklinde konuştu. Türkiye’nin bu anlayışla AB standardı yakalamasının imkansız olduğunu ifaden Kaymakçı, “Aslında böyle olumsuz çıkışlar ve girişimler Türkiye’nin AB sürecini yavaşlatmaktan başka hiçbir işe yaramayacaktır” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *