ANASAYFA arrow right Güncel

HDP kongresinde Buldan ve Sancar yeniden eş başkan seçildi

HDP kongresinde Buldan ve Sancar yeniden eş başkan seçildi
YAYINLAMA: 03 Temmuz 2022 / 21.00
GÜNCELLEME: 03 Temmuz 2022 / 21.00
Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) 5. Büyük Kongresi “Çözüm biziz, sözümüz var” şiarıyla Ankara Spor Salonu'nda yapılıyor. Kongreye, HDP Eş Başkanlarının verdiği önemli mesajlar damga vurdu.

HDP Eş Başkanı Pervin Buldan, Kürt sorununda çözümün yerinin parlamento olduğuna işaret ederek, ülkeyi günden güne geriye götüren AKP iktidarına karşı ortak mücadele vurgusu yaptı. Sorunları çözmeyen siyasetlerin döneminin kapanacağını dile getiren Buldan, “HDP’nin dönemi başlayacak” ifadesini kullandı.

Ülkenin kritik gündem başlıklarından olan seçimlere ilişkin mesajıyla öne çıkan HDP Eş Başkanı Mithat Sancar da ilkeli ittifak mesajı vererek, cumhurbaşkanı adayı konusunda ortaklaşmaya açık olduklarını kaydetti. Kamuoyu önünde açık, şeffaf görüşme yapılması halinde, ortak aday fikrine açık olduklarının altını çizen Sancar, “Şayet bu çağrımıza karşılık alamazsak, en doğal hakkımız olan seçimlere kendi adayımızla girme seçeneğini değerlendireceğiz. Bu durumda tabanımızla, demokrasi ittifakının bileşenleriyle, ulaşabileceğimiz bütün kesimlerle istişare ederek aday belirleyeceğiz. Hedefimiz de en az ikinci tura kalmak olacaktır” şeklinde konuştu.

Tutuklu siyasetçiler de mesaj göndererek, kongreyi selamladı. 

Ankara'da buluşan binlerce yurttaşın katıldığı HDP Kongresi salonuna Kürtçe ve Türkçe başta olmak üzere birçok dilde “Ayrımcılığa karşı engelsiz yeni yaşam”, “İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz”, “Gazetecilere özgürlük, özgür basın susturulamaz”, “Demokrasi ittifakı ile üçüncü yol”, “Eş başkanlık mor çizgimizdir”, “Özgürlük ellerimizde”, “Kürt sorununda demokratik çözüm”, “Özgürlük için çözüm biziz sözümüz var”, “Açlık ve yoksulluk değil halkça paylaşım”, “Tekçi rejim değil demokratik cumhuriyet”, “Savaş ve tecrit değil demokrasi ve çözüm”, “Kadına yönelik şiddette mücadele biziz”, “Demokrasi ittifakıyla mutlaka kazanacağız” yazılı pankartlar asıldı. 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *