ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Hazırlanan program uyarınca kanalizasyonlar yeniden yapılacak

Hazırlanan program uyarınca kanalizasyonlar yeniden yapılacak
YAYINLAMA: 19 Kasım 2020 / 15.21
GÜNCELLEME: 19 Kasım 2020 / 15.21
Yeraltına devamlı pis su sızıyor

Geçen yıl 9.5 kilometrelik yeni kanalizasyon yapıldı. Belediye yetkilileri tarafından verilen bilgilerden öğrenildiğine göre şehrin altında bulunan 225 kilometrelik kanalizasyon şebekesinden, devamlı pis su sızıyor. Pis suların şehir altına yayılması kuyulardaki suların içilmez hale gelmesine neden oluyor. Bu yüzden kuyulardaki suların içilmesi sakıncalı bulundu. Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ şunları söyledi:

“Şimdiye kadar yapılmış bulunan, şehrin altından geçen 225 kilometrelik kanalizasyon standartlara uygun olmadığından devamlı pis suların şehrin altına yayılmasına neden oluyor. Bu yüzden şehirde bulunan kuyulardaki suları içmek sakıncalı ve tehlikelidir. Vatandaşlarımızın bu konuda çok hassas ve dikkatli olmaları gerekir. Çünkü Gaziantep'in toprak yapısı kalkeriktir. Bu da suyun yeraltına kolayca geçmesine ve yayılmasına vesile olur.

Şehir altındaki eski 225 kilometrelik kanalizasyon tertibatını hazırladığınız bir programa göre değiştireceğiz. Bu yıl 9.5 kilometrelik su sızdırmayan kanalizasyon hattı yaptık. Geçen yıl da 14 kilometre kanalizasyon yapmıştık. Bu suretle peyderpey kanalizasyonun tamamını ıslaha çalışacağız.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *