ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Hazirandan sonra şehirde su sıkıntısı kalmayacak

Hazirandan sonra şehirde su sıkıntısı kalmayacak
YAYINLAMA: 08 Ocak 2021 / 13.35
GÜNCELLEME: 08 Ocak 2021 / 16.53
25 bin tonluk iki su deposu hizmete giriyor

Su almayan 6 mahalle 300 sokak daha suya kavuşuyor. Devlet Su İşleri 20. Bölge Müdürlüğü yetkilileri tarafından verilen bilgilerden öğrenildiğine göre birisi 10 bin, diğeri 25 bin tonluk iki büyük su deposu haziran ayı içinde hizmete girecek. Kargasekmez’deki su depoları hizmete girince altı mahalle ve 300 sokak susuzluktan kurtulacak. Patlamalar dolayısıyla meydana gelecek olan arızalar da bundan sonra su kesilmesine neden olmayacak. Her iki deponun maliyeti 110 milyon lira, Haziranda hizmete girecek olan D-3 ve D-6 depolarının arkasından D-2 ve D-4 depoları inşaatına başlandı. Bu iki depoda 1983 yılında hizmete girecek. Konuyla ilgili olarak bilgilerine başvurduğumuz Belediye Başkanı A. Turan Er tuğ şunları söyledi:

“D-3 ve D-6 kuyularını bize mayıs ayı sonunda teslim edeceklerini söylemişlerdi. Bize temmuz başında da teslim edilse razıyız. Su depolarımızdan birincisi 10 bin, İkincisi ise 25 bin ton kapasitelidir. Yalnız bu iki depo arasında bir pompa istasyonu kuruluyor. Bunun motorlarının ısmarlandığını öğrendim. Bir an önce yerine takılarak hizmete girmesi gerek.

Halen şehrimizde altı mahalle ve 300 sokak bu depoların tamamlanmaması yüzünden su alamıyor. Böylece bu mahallelerimiz ve sokaklarımız da bol suya kavuşmuş olacak. Bu iki depomuz hizmete girdikten sonra elektrik tasarrufu da yapacağız. Buradan şehre su vereceğiz. Kargacakmez bölgesinde beslenecek semtler için 5700 metrelik su şebekesini bitirmek üzereyiz. Halen 1100 sokağa su verebiliyoruz.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *