ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Hazinenin kasasına 9 ayda 1.9 trilyon girdi

Hazinenin kasasına 9 ayda 1.9 trilyon girdi
YAYINLAMA: 15 Haziran 2020 / 12.37
GÜNCELLEME: 15 Haziran 2020 / 12.37

Gayrimenkul satışı ve kiralardan bu yıl hazinenin 1 trilyon 936 milyar 522 milyon lira gelir elde ettiği, en fazla gelirin taşınmaz satışlarından sağlandığı belirtildi. Bakanlığın Sildiği karar üzerine şu ana kadar 147 taşınmaz satılırken, önümüzdeki ay içerisinde 60 taşınmazın satışa çıkarılacağı kaydedildi.

Defterdar İsmail Çelik konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Maliye Bakanlığı, Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından alınan karar gereği, kamu için gerekli olmayan hazine taşınmazlarını ekonomiye kazandırma kampanyası çerçevesinde taşınmazların satışlarının devam ettiğini söyledi. Çelik, vatandaşların talep ettiği ve satışında bir sakınca görülmeyen hazine arazileri için açılan ihalelere girebileceklerini veya bunlarla ilgili ayrıntılı bilgiyi Milli Emlak Müdürlüğü veya milliemlak.gov.tr internet adresi kanalıyla öğrenebileceklerini açıkladı.

Bu yıl içerisinde 147 taşınmaz satıldığını, bunun 61'inin şehir merkezinde 87'sinin ise ilçelerde olduğunu kaydeden Çelik, merkez ve merkeze yakın yerde bulunan hazine arazilerine yoğun talep olduğunu bildirirken, satılan taşınmazların değerinin 50 milyarı geçmesi halinde taksitlendirme imkanı olduğunu belirtti. Çelik, hazine arazilerinin satışına ilişkin ayrıntılı bilgiyi içeren yeni afişlerin kentin muhtelif yerlerine asıldığını, ihalelerin belirli günlerde açık artırma ile yapıldığını açıkladı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *