ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Hayvanlara rehabilitasyon merkezi

Hayvanlara rehabilitasyon merkezi
YAYINLAMA: 13 Mayıs 2022 / 15.17
GÜNCELLEME: 16 Mayıs 2022 / 14.30
Burç Ormanı içerisine yaptırılan Hayvan Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi açıldı. Sokağa terkedilen kedi ve köpekler bu merkezde toplanacak.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan merkezin yapımına Haziran ayında başlandığını açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan, merkezin yapım işi için yaklaşık 100 milyar lira harcandığını söyledi. Belediye ekiplerince sokaktan toplanacak hayvanların yanı sıra, hayvanlarını azat edecek insanların, sokağa bırakma yerine getirip merkeze teslim edebileceğini söyleyen Doğan, aynı zamanda kent dışına çıkan, tatile gidenlerin hayvanlarını bu merkeze teslim edebileceklerini vurguladı.

Doğanın, insanların, hayvanıyla bitkisiyle, suyuyla, havasıyla, taşıyla, toprağıyla bir bütün olduğunu belirterek, herhangi birinin eksik ya da fazla olmasının diğerlerini etkilediğini, doğanın dengesini bozduğunu vurgulayan Doğan, canlıların bir türünün yok olmasının, diğer canlıları da tehdit ettiğini söyledi.

Hizmete açılan rehabilitasyon merkezinde barınacak olan kedi ve köpekler, doğanın bir parçası olacağını söyleyen Doğan, “Başıboş köpekleri belediye ekipleri ile itlaf etmek doğru değil. Nihayetinde hayvan da olsa bir canlıya kıyıyorsunuz. Çağdaş çözüm olan, barındırma ve rehabilite etmek daha insanca, daha etik olmaktadır. İşte biz de sokaktaki hayvanları itlaf etmek yerine, bunları yeni yaptırdığımız bu merkezde koruma ve rehabilite etme yolunu seçtik” dedi. Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği Genel Sekreteri Nesrin Çıtırık ise, yaptığı konuşmada Doğan’a doğayı ve hayvanları koruma yönünde gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür etti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *