ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Hayvancılık, sütçülük yapılması için Dutluk’a elektrik verildi

Hayvancılık, sütçülük yapılması için Dutluk’a elektrik verildi
YAYINLAMA: 08 Mayıs 2020 / 13.50
GÜNCELLEME: 08 Mayıs 2020 / 13.50

2 milyon 250 bin liraya mal olan elektrik şebekesinin 750 bin lirasını vatandaşlar verdi. Daha önce yaptığımız yayınlarda Dutluk mevkiinde hayvancılık yapılacağı, şehir içinde mağaralarda hayvan beslemenin yasaklandığını bildirmiştik. Ayrıca Dutluk ile KÜSGEM karşısındaki alanlarda da briketçilerin çalışmaları için yerler hazırlandığı ilgililer tarafından ifade edilmiştir.

Dutluk mevkiinde sütçülük ve hayvancılık yapılabilmesi için hazırlanan yerlerin elektriği dün yapılan törenle verildi. Dutluk'a konan trafonun 160 Kv. gücünde olduğu, sarfedilen 2 milyon 225 bin liranın 750 bin lirasının vatandaşlar ta rafından karşılandığı bildirildi. Dutluk mevkiine elektrik verilebilmesi için 19 adet direk dikildi, 850 metre tel kullanıldı.

Dutluk mevkiine elektriğin verilmesiyle şehir içinde hayvancılık yapanlarla burada briket imalathanesi kuranların büyük sorunlarından birisi çözümlenmiş oldu. Dutluk mevkiinde besicilik ve sütçülük yapanlarla briketçiler, buraya elektrik getirilmesinde büyük çaba harcayan Belediye yetkililerine sevgi, saygı ve şükranlarını bildirdiler.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *