ANASAYFA arrow right Röportaj

Hayranı olduğu Şebnem Ferah’a ulaşmak için yaptığı şarkı hayatını değiştirdi

Hayranı olduğu Şebnem Ferah’a ulaşmak için yaptığı şarkı hayatını değiştirdi
YAYINLAMA: 17 Nisan 2020 / 21.30
GÜNCELLEME: 17 Nisan 2020 / 21.30
Gaziantep’te yaşayan Naz Ölçal tam 1 yıl önce idolü Şebnem Ferah için şiirini şarkıya çevirmişti. Naz, Şebnem Ferah’a ulaşması için youtube’dan paylaştığı şarkısı ile dünya starların
Gaziantep’te yaşayan Naz Ölçal tam 1 yıl önce idolü Şebnem Ferah için şiirini şarkıya çevirmişti. Naz, Şebnem Ferah’a ulaşması için youtube’dan paylaştığı şarkısı ile dünya starlarının bile kıramadığı rekoru kırdı.
9 yıldır Şebnem Ferah’la tanışma hayalini kuran Naz, iki gün önce bu hayalinin gerçek olduğunu dile getirdi. Oyuncu olmak istediğini dile getiren Naz, ‘’Müzik benim için ikinci planda’’ diye konuştu. 45 tane şarkı yazdığını ve 25 tanesinin bestesini henüz yapmadığını söyleyen Naz; “Önce eğitim sonra müzik” diye konuşuyor.
Naz Ölçal’ın Sabah’ın sorularına verdiği yanıtlar şöyle:
SABAH: Yoksun’a 50.693.915 tık almışsınız bu olağanüstü, rüya gibi bir şey, nasıl becerdiniz? Bize bu mucizeyi anlatır mısın?
Naz Ölçal: Yoksun şarkısının tıklanacağını hiç düşünmeden, Şebnem Ferah için youtube’da paylaştım. Bu kadar dinleneceğini hiç düşünmedim, sanırım insanlar çok sevdi. Sürekli dinlediler ve paylaştılar. Tahmin etmedim bu kadar dinleneceğini çok paylaşıldı ve buraya kadar geldi. Nasıl olduğunu inanın ben de anlamadım. Benim gittiğim her yerde özellikle cafelerde bu parça çalıyordu, karşımdaki bazı insanlar ‘Naz Ölçal’ın’ şarkısını dinledin mi diyorlardı, bilmiyorlardı benim ‘Naz Ölçal’ olduğumu.
SABAH: Bize Naz’ı anlatır mısın? Naz kimdir?
Naz Ölçal: 03.08.1998 doğumluyum, Gaziantepliyim. Bilgi Üniversitesi Psikoloji Bölümüne başlayacağım. Tiyatro ile çok ilgileniyorum, asıl mesleğimi psikolojiden ziyade oyunculuk olarak düşünüyorum. Müzik benim için ikinci planda, önümde üç seçenek var. Aslında bakarsanız kafam biraz karışık, henüz karar veremiyorum.
SABAH: İdolünüz Şebnem Ferah’a sizi bu kadar bağlayan nedir?
Naz Ölçal: Ben 9 yıldır Şebnem Ferah’la tanışmayı bekliyordum. Ona olan bağım sevgiden de öte bir şey. İlk başlarda kuzenim hayranıydı, odasında kocaman Şebnem Ferah posteri vardı. O postere ilk baktığım zaman gözlerindeki asilliği gördüm, çok etkiledi beni ve hemen sonra şarkılarını dinlemeye başladım. Çığlıkları, şarkılarının söz ve müziğinin kendisine ait olması, duygularını ifade etme şekli beni benden aldı.
SABAH: Şebnem Ferah ile ortak yönleriniz var mı?
Naz Ölçal: Şebnem Ferah söz ve müziği kendisine ait şarkılar yapıyor, ben de söz ve müziği bana ait şarkılar yapıyorum. Şebnem Ferah çok duygusal ben de fazlasıyla duygusalım.
SABAH: Şebnem Ferah’ın 50.693.915 tık alan şarkınızı henüz dinlemediğini öğrenmişsiniz. Neler söyleyeceksin?
Naz Ölçal: Şarkım çıkalı 1 yıl oldu, dinleseydi bana döneceğini düşünüyordum. 2 gün önce tanıştığımızda söyledim “Ben size bir şarkı yazdım dinlediniz mi?” dedim. O da bana “Sizin hakkınızda çok güzel şeyler duydum, henüz dinleyemedim ama söz veriyorum en kısa zamanda dinleyeceğim” dedi.
SABAH: Naz bu kadar ünlü olduktan sonra insanların sana olan tepkisi değişti mi?
Naz Ölçal: Değişmedi, çünkü ben de değişmedim bu yüzden arkadaş çevremde her zaman ki Naz’ım. Eskiden arkadaşlarımla nasılsam şimdi de öyleyim. Dışardaki insanlar beni fark etmiyorlar, tanımıyorlar bu da şimdilik benim için çok iyi bir şey.
SABAH: Herhalde besteciliğe devam edeceksin değil mi?
Naz Ölçal: 45 tane bana ait şarkı sözü var. 20 tanesinin bestesi bana ait, 25 tanesi bestesini bulmakta biraz zorlanıyorum, ama zamanla onların bestesini de yapacağım. Söz yazmaya devam edeceğim, besteleri de bulmaya çalışacağım.

SABAH: Psikoloji bölümünü çok istediğini biliyorum neden konservatuarı tercih etmedin?
Naz Ölçal: En çok bu soru soruluyor. Psikoloji bölümünü küçüklüğümden beri çok istiyorum. Annemle arkadaş gibiyiz, ne zaman bir sorunu olsa mutlaka bana anlatıyor, anneme tavsiyede bulunmam annemi rahatlatıyor. Bu da bana çok güç veriyor. İnsanlara yardım etmeyi onların sorunlarını çözmeyi çok seviyorum. Psikoloji bana çok yakın geliyor, oyunculukla ilgilendiğim için psikolojinin bana çok iyi geleceğini düşünüyorum.
Konservatuar düşünmüyorum, çünkü pasaj müzikle anlaşma yaptık. O zaten bana müzik konusunda çok yardımcı olacak, bu yüzden konservatuarı hiç düşünmedim.
SABAH: Naz, albüm çıkartmayı düşünüyor musun?
Naz Ölçal: Şimdilik düşünmüyorum, şu an single single devam ediyoruz albüm çıkartmam için 25 tane bestemi tamamlamam lazım. Bir veya iki sene sonra albümüm çıkabilir.

SABAH: Hayranı olduğun başka birisi var mı?
Naz Ölçal: Şebnem Ferah kadar çok sevdiğim Bruno Mars var sesini çok seviyorum şarkılarındaki duygular çok hoşuma gidiyor, kendisini ifade etmesine bayılıyorum.
SABAH: Sence müzik nedir? Neden bu sanatı tercih ettin?
Naz Ölçal: Ben hayallerim için bir şeylerin hep peşinden koştum. Tiyatro için eğitim aldım, müzik için de hep bir şeyler yapmak istedim, bir stüdyoya girmeyi sabahtan akşama kadar orada kalıp şarkı söylemeyi çok istedim. Hep hayal olarak kalmıştı. Gerçekleşmeyecek imkânsız bir hayal olarak düşünmüştüm. Aslında ‘Yoksun’ şarkısı Şebnem Ferah’a yazdığım bir şiirdi. Bu şiirimi Şebnem Ferah’ın evine mektupla yolladım, ama bir cevap alamadım. İşte o zaman şiirimi şarkı yapmaya kadar verdim. Bu da bir hayalimdi ona ulaştırmak için attığım küçük bir adımdı, meğer çok büyük bir adım atmışım. Ben sanatımı hayallerimin peşinde koşarak buldum. Tabi her insanın sanat anlayışı farklıdır. Bana göre sanat; İnsanın hayalleri uğruna bir şeylerden fedakârlık edip hayal ettiği şeylerin peşinden koşmasıdır.
SABAH: Naz, 3-4 yıl önce buralara kadar geleceğini hiç düşündün mü?
Naz Ölçal: 3-4 yıl önceye kadar ben şarkı yazmıyordum, hep şiir yazıyordum. Bir şiir defterim vardı defterime hep şiir yazardım. Bana “Sen Şebnem Ferah için bir şarkı yazacaksın, ona ulaştırmak için youtube koyacaksın ve bir sürü insan seni tanıyacak deselerdi” kesinlikle inanmazdım.
SABAH: Herhangi bir sanatçıdan teklif aldın mı?
Naz Ölçal: Bahadır Tatlıöz ve Mahsun Kırmızıgül’den teklif aldım. Pasaj müzikle anlaştığım için hiçbirine geri dönmedim. Röportaj: Adem Kesenek / Gözde Göksel

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *