ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Hayırsever Güleçler’in atılımlarıyla şehrimiz iki ilkokula daha kavuşuyor

Hayırsever Güleçler’in atılımlarıyla şehrimiz iki ilkokula daha kavuşuyor
YAYINLAMA: 24 Ekim 2022 / 18.38
GÜNCELLEME: 24 Ekim 2022 / 18.38
Önümüzdeki hafta inşaatına başlanacak okullardan birisi ‘Kargasekmez’de ‘ ikinci ise Sigorta Hastanesi karşısında yaptırılıyor.

Yaptığımız incelenmelerden öğrendiğimize göre, 1984 yılında tamamlanmak üzere şehrimiz iki ilkokula daha kavuşuyor. Fehime Güleç adlı yardımsever bir hemşerimizin yaptıracağı iki ilkokulun inşaatına önümüzdeki hafta başlanacak. İhalesi müteahhide yapıldı. Birisi Kargasekmez’de, birisi de Sigorta Hastanesi karşısında yaptırılacak olan ilkokullar 13 milyon liraya çıkacak. Kargasekmez’de yaptırılacak okul 10 derslikli, Sigorta Hastanesi karşısında yaptırılacak ilkokul ise 6 derslikli olacak. Kargasekmez’deki okul binası 22.5 milyon liraya, Sigorta Hastanesi karşısındaki okul ise 17 milyona mal olacak. Yapılan ihalede 9 milyon lira düşürüldü. Okul inşaatlarının tamamlanmasında eksik kalan 3 milyon lira ise Özel İdare tarafından karşılanacak.

Kargasekmez semtinde yaptırılmakta olan okula Fehime Güleç’in merhum beyi Mahmut Güleç’in adı, Sigorta Hastanesi karşında yaptırılacak olan ilkokula da Fehime Güleç’in adı verilecek.

Hayırsever maarifçi Fehime Güleç’in istekli ve ısrarlı girişimleri sonucunda şehrimiz iki ilkokula birden kavuşuyor. Bu nedenle, kenar semtlerdeki çocuklarımızda okuma fırsatı bulacak. Bu semtlerdeki ilkokulların mevcutları düşecek, eğitim ve öğretim daha iyi şartlarda yapılabilecek.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *