ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Hayatta olan gazilere ve hayatta olmayanların ailelerine maddi hediyeler verildi

Hayatta olan gazilere ve hayatta olmayanların ailelerine maddi hediyeler verildi
YAYINLAMA: 30 Ağustos 2021 / 14.04
GÜNCELLEME: 30 Ağustos 2021 / 14.04
Bir heyet de hasta gazilerimizi evlerinde ziyaret etti. Bir Türk'ün dev bir orduya karşı tek başına karşı koyuşunun, bir kentin modem silahlarla donatılmış bir devletle savaşının ve zafer kazanmasının 61. yıldönümünü bugün yapılacak olan törenlerle kutlayacağız. Şehit Şahinbey tek başına Fransız ordularını Elmalı köprüsünde durdurmuş. Antep, Fransa'ya karşı hiçbir yerden yardım almadan savaşarak mağlup etmiştir.

Antep'in Kurtuluş Bayramı törenlerine dün başlandı. Sabah saat 09.00’da hasta Antep kahramandan tertip komitesi tarafından evlerinde ziyaret edilerek şifalar dilendi. Sağlıklı olan Antep Harbi kahramanları ve ebediyete intikal etmiş olanların eşleri de belediye brifing salonunda toplandı. Belediye brifing salonunda yapılan törende Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ şu konuşmayı yaptı:

“Sizler Gaziantep için kan döktünüz, can verdiniz yıkılmış, harap olmuş, taş taş üstünde kalmamış bir kenti bize bıraktınız. Sizler ebediyen göğüslerimizde taşıyacağımız Gazilik madalyasını bize verdiniz. Sizler ebediyete intikal ettiğinizde de sizlerden sonra gazilik madalyalarımız göğsümüzde kalacaktır.”

Başkan Ertuğ'un konuşması sırasında yaşlı Antep kahramanları ve ebediyete intikal edenlerin çocukları, aileleri gözyaşlarını tutamayarak ağladı. Son olarak Antep Harbi kahramanlarına başkan Ertuğ tarafından 20’şer bin lira armağan verildi. Armağan'ın temininde Vali Fikret Koçak ve Ticaret Odası’nın da katkıları oldu.

Saat 13.30’da Şehitler Anıtı’na çelenk konularak saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra Şehit Şahinbey, Şehit Karayılan ve Özdemir Beylerin mezarları başında törenler düzenlenerek saygı duruşunda bulunuldu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *