ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Hayatımızın her anında kaliteye önem vermeliyiz

Hayatımızın her anında kaliteye önem vermeliyiz
YAYINLAMA: 20 Ocak 2023 / 18.41
GÜNCELLEME: 20 Ocak 2023 / 18.41
Türk Standartları Enstitüsü Bölge Müdürü Mustafa Derecik, “Kaliteli mal ve hizmet üreterek küresel rekabet koşullarına uymalıyız” dedi.

Derecik, Dünya Standartları Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, dünya pazarı kavramının gelişmesi ile birlikte gümrük duvarlarının yıkıldığını ve standardizasyon çalışmalarının önem kazandığını kaydetti.

Değişen dünyada üretimin, tüketimin, hizmetin yanı sıra yaşam tarzının bile standart ve kaliteye dayandırılması gerektiğini vurgulayan Derecik, “Bundan böyle hayatımızın her alanında kaliteye önem ve öncelik vermeliyiz. Toplumsal kalkınma ve daha kaliteli bir yaşam için bunu göz ardı edemeyiz” görüşünü dile getirdi.

Derecik, uluslararası standartlara uygun kaliteli ve güvenilir mal ve hizmet üretmek için öncelikle bilinçli olmak gerektiğini, bu bilinçle hareket eden işletmelerin dünya piyasalarında rekabet sorunu yaşamadıklarını ifade etti. Derecik, Türk standartları enstitüsünün daha kaliteli mal hizmet üretimini sağlayarak Türkiye’nin kalkınmasına, Türk milletinin yaşam kalitesinin yükselmesine katkı sağlamak için 50 yıldan bu yana faaliyetlerini sürdürdüğünü bildirdi.

Kalite ve standart konusunda bilinçli üreticinin, işletmeleri kaliteli mal ve hizmet üretmeye yönlendireceğine dikkat çeken Derecik, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Bilinçli tüketici, kalite faktörünü ön planda düşünerek kendi çıkarını korumakla kalmaz, ülke kalkınmasına da destek sağlamış olur. Tüketici kaliteli ürünlere yöneldiğinde kalitesiz üretim yapan firmalar piyasada tutunamaz. Ekonominin kaliteye önem veren firmalardan kurulu olması ülke kaynaklarının verimli ve etkin kullanılmasını dolayısıyla ülke kalkınmasına ilişkin hedeflere daha kısa sürede ulaşmasını sağlar. Bilinçli üretici olmak için kalite, çok büyük önem taşıyor.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *