ANASAYFA arrow right Güncel

Hayatımda boyunca ilk defa böyle bir rezillik görüyorum

Hayatımda boyunca ilk defa böyle bir rezillik görüyorum
YAYINLAMA: 01 Temmuz 2022 / 21.40
GÜNCELLEME: 01 Temmuz 2022 / 21.40
Şahinbey Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından dağıtılan maddi yardıma başvurmak isteyenler büyük bir izdihama neden olurken, çevredeki esnaf ise kalabalıktan şikayetçi olduklarını, iş yapamaz hale geldiklerini, Şahinbey Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın başka bir yere taşınmasını istedi.

Kurban Bayramı öncesinde Şahinbey Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından dağıtılan maddi yardıma başvurmak isteyen vatandaş, sabahın erken saatlerinde vakfın önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Ortaya çıkan manzara ülke ekonomisinin geldiğini son noktayı gözler önüne serdi. Yardıma başvuranların daha çok kadınlardan oluşması gözlerden kaçmadı.

Esnaf, vakfın taşınmasını istiyor

Ancak çevredeki esnaf, yoğun kalabalıktan oldukça dert yandı. Esnaf, maddi yardıma başvurmak için gelenlerin dükkan önünde oturduklarını, o nedenle müşteri gelmediğini, işlerin çok çok düştüğünü, iki günden beri aynı sorunları yaşadıklarını, bir an önce Şahinbey Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın başka semte taşınması gerektiğini belirtti.

Vakıf yardım yapıyor, ama esnaf bitiyor

İbrahim Halil İğneler, “15 yıllık esnafım, pandemi döneminde her şeyimizi satıp bitirdim. Vakıf yardım yapıyor, ama esnaf bitiyor. Kalabalık olunca dükkanları açamayacak hale geliyoruz. Bu kalabalığa bir an önce çözüm bulsunlar. Zaten pandemiden yeni çıktık, işler çok düştü, kiralarımızı zor ödüyor, evimizi zor geçindiriyoruz. Hangi çağda yaşıyoruz, bu kadar kalabalığa ne gerek var? Çünkü hastane yanında kalabalık olmaz” şeklinde konuştu.

Kalabalık nedeniyle müşteri bizden bir şey almaya korkuyor

11 yıldan beri esnaflık yaptığını dile getiren Abidin Ketin, “Pandemi başladığından beri esnafın hali bu. Kalabalık nedeniyle müşteri bizden bir şey almaya korkuyor. Çünkü dükkan önündeki kalabalık nedeniyle kimse içeriye giremiyor. Esnaf oturuyor, çünkü siftah edemiyor. Çalışan memur, ‘İnternetten başvuru yapabilirsiniz’ demesine rağmen hiç kimse dinlemiyor. Bu sorunu yetkililere söylemimize herhangi bir çözüm bulunamadı” ifadelerini kullandı.

Sabahtan beri otuyoruz, bir ürün dahi satamadık

Eser Çelik, “14 yıllık esnafım hayatımda boyunca ilk defa böyle bir rezillik görüyorum. Artık esnaf olarak bu kalabalıktan bıktık, gerekli önlemlerin alınmasını ya da bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Üç gündür süren kalabalık, yılın belirli günlerinde de devam ediyor. Sabahtan beri otuyoruz, bir ürün dahi satamadık. Bu yoğunluğun muhtarlar aracığıyla ya da personelin sahaya çıkıp yapması lazım” değerlendirmesini yaptı.

Kalabalığın sadece bana değil, tüm esnafa zararı var

İsmet Yıldırım, “Bu kalabalık nedeniyle hasta içeriye giremiyor, trafiği ve işlerimizi engelliyor. Sabahtan beri sadece 3-4 müşteri geldi. Kalabalığın sadece bana değil, tüm esnafa zararı var. Yardım var denildiğinde herkes akın ediyor. Daha önce çok sıra vardı, bu yoğunluğu form dağıtarak azalmaya yoluna gittiler. Yoğunluğun önümüzdeki haftada devam edeceğini düşünüyoruz. Şahinbey Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın bu semtten başka semte taşınmasını istiyoruz” diye belirtti.

Vakfın başka mahalleye taşınmasını talep ediyoruz

Kalabalığın bayrama kadar sürebileceğini ifade eden Murat Saygılı, “Dün meydana gelen kalabalık bugünde sürüyor, Kurban Bayrama kadar devam edecek deniliyor. Esnaf olarak çok sıkıntılı durumdayız. Çünkü güneş gözlüğü almak isteyen müşteri kalabalığı göründe dükkândan içeriye girmiyor. Hiç iş yok, satış yok. Formu doldurmak için kalem istiyorlar, veriyoruz, fakat tekrardan getirmiyorlar. O yüzden kalem vermeyi de bıraktık. Dolayısıyla vakfın başka mahalleye taşınmasını talep ediyoruz” açıklamasında bulundu.

İsmini vermek istemeyen bir esnaf ise şunları söyledi: “Öğlen arasında kalabalık bir sıra oluşuyor. Sıraya girdiklerinden dükkanların önünü kapatıyorlar, dükkana girmek isteyenler giremiyor” diye konuşma yaptı.

Şahinbey Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından dağıtılan formun üzerinde, “Türkiye Aile Destek Programı kapsamında yapılacak veya vakıfça öngörülecek yardımlardan faydalanmak istiyorum. 13 Eylül 2014 Sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan sosyal yardım verilerinin kaydedilmesine ve paylaşılmasına ilişkin yönetmelik kapsamında hakkında gerekli inceleme ve araştırmaların yapılmasını kabul ediyorum” yazıyor. Ayrıca yine forma kağıdında başvuru sahibinin ve ailenin diğer bilgilerinin doldurulması isteniyor. Ali Göksular

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *