ANASAYFA arrow right Güncel

Hayallerinizden vazgeçmeyin

Hayallerinizden vazgeçmeyin
YAYINLAMA: 07 Mart 2021 / 19.30
GÜNCELLEME: 07 Mart 2021 / 19.40
Sabah Gazetesi tarafından düzenlenen ‘Güçlü Türkiye’nin Güçlü Kadınları Zirvesi’ne Gaziantepli iki isim katıldı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ‘’Siyasette kadını ‘’ anlatırken Milli Cimnastikçi Göksu Üçtaş Şanlı’da ‘’Sporda Kadını’’ anlattı.

'Güçlü Türkiye'nin Güçlü Kadınları Zirvesi'nin 'Sporda Kadın' oturumunda konuşan Milli Cimnastikçi Göksu Üçtaş Şanlı, sporda ön yargıyı yıkarak başarıya ulaştıklarını söyledi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve  Milli Cimnastikçi Göksu Üçtaş Şanlı’nın katıldığı zirvenin açılış konuşmasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan yaptı.

Emine  Erdoğan, kadınların özel ve kamusal hayatını dengeleyen çözümler üretmeye devam edeceklerini belirterek, "Toplumsal dokumuzla ahenkli, milli benliğimizi merkeze alan yaklaşımlarla ilerleyeceğiz ve inanıyorum ki bu topraklarda artan kadın gücü, küresel sorunların çözülmesinde de büyük katkı sağlayacak." dedi.

Kadınların, spordaki başarılarıyla İstiklal Marşı'nı tüm dünyaya dinlettiğini, iş dünyasındaki başarıyla ülke ekonomisini, küresel yarışlara taşıdığını, sanattaki başarılarıyla, dünyayı anlamlandırıp güzelleştirdiğini aktaran Erdoğan, kadınların bilim alanında yaptıklarıyla, milli teknoloji hamlesine kuvvet verdiğini, akademideki başarılarıyla, bilim neferleri yetiştirdiğini, STK'lara gönüllerini vererek, yaraları sardığını, tüm bu kadınların ülkenin medar-ı iftiharı olduğunu anlattı.

 Zirvenin ‘’Siyasette Kadın’’ oturumunda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin bir kadın olarak siyasi hayatının başlangıcında birçok sıkıntı yaşadığını belirterek, “Birebir iletişimde dikkate alınmam için ayrı bir mücadele verdim. Milletvekilliği adaylık sürecimde gerçekleştirdiğim ziyaretlerde eşim de bana eşlik etmişti. O sıralarda ikili muhabbet, ziyaret gibi durumlarda benden çok eşimle diyalog kuruluyordu. Eşim İzzet Şahin, her seferinde ‘milletvekili adayının kendisi olmadığı söyleyerek beni işaret ediyordu. Buralardan geldik. Parti içerisinde parti de erkek siyasi isimler uçakla seyahat ederken kadın siyasiler otobüsle ulaşımını gerçekleştiriyordu. O süreçte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu çifte standarda ‘dur’ dedi ve yeni bir süreç başladı. Biz o süreçleri yaşayarak günümüze geldik.  Kadın mücadelesinde büyük bir değişim ve dönüşüm oldu ve bu durumda sürmekte. AK Parti, ikinci kadın devrimini yapmıştır. Biz sosyal politikaları tamamen kadın merkezli yaptık’’ diye konuştu

'Güçlü Türkiye'nin Güçlü Kadınları Zirvesi'nin 'Sporda Kadın' oturumunda konuşan Milli Cimnastikçi Göksu Üçtaş Şanlı, sporda ön yargıyı yıkarak başarıya ulaştıklarını söyledi.

Göksu Üçtaş Şanlı, Gaziantep'te anne ve babasının götürdüğü spor salonunda antrenörün yönlendirmesiyle daha iyi bir yerde eğitim almak için Bolu'ya gittiklerini belirtti. Şanlı, "5 yaşındaydım. Ailecek Bolu'ya gittik, bir hafta denediler ve kalmama karar verdiler. Ailem dönecekti benim yatılı kalmam gerekiyordu. Babam sordu, 'Kalmak istemiyorum', dedim. Annem 'Bak kızım kalırsan çok iyi jimnastikçi olacaksın, öğretmen olacaksın', dedi. Bu konuşmadan sonra 'Gidelim evimizi alıp gelelim', dedi. 'Kalırım siz gidin' dedim ve 5 yaşındaydım. Annemin o gün yaptığı fedakarlığı anne olunca anladım" dedi.

Anne olduktan sonra kendini daha güçlü hissettiğini dile getiren Şanlı, kızı Lina 11 aylıkken aldığı Dünya Kupası Madalyası'nın hayatının en anlamlı madalyası olduğunu söyledi. Küçük kızlara örnek olmaya çalıştığını ifade eden Üçtaş, "Hayallerinden vazgeçmesinler, kendilerini yıkmaya yıldırmaya çalışanlara izin vermesinler, içlerindeki güce güvensinler" dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *