ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Havalar soğudukça balığa rağbet artıyor

Havalar soğudukça balığa rağbet artıyor
YAYINLAMA: 03 Şubat 2023 / 12.45
GÜNCELLEME: 03 Şubat 2023 / 12.45
Yaz mevsiminin uzun sürmesinden dolayı balık sezonunun geç açıldığını belirten balıkçılar, havanın serinlemesinin balık satışlarını olumlu etkilediğini vurguladı. Balık sezonunun açıldığı günlere oranla fiyatların düştüğü belirtildi.

Şoklanmış bir tek balığı satmayız

Gaziantep balık halinde satılan balıkların taze ve sağlıklı olduğunu söyleyen esnaf, “Balıkların tamamı deniz ürünüdür. Burada bir tane bayat, bir tane şoklanmış balık bulamazsınız. Tamamı günlüktür. Güvenilir kişilerle çalışırız” diye konuştu.

En çok istavrit ve hamsi satılıyor

Balığın bu yıl bereketli olduğunu, ancak daha çok balık getirmek ve satış yapmak için havaların daha da serinlemesini beklediklerini kaydeden esnaf, “Balık mevsiminin tamamen açılması ve kar etmesi biraz da iklimle ilgili. Havalar ne kadar soğursa, balık o kadar fazla olur. Hem bulundurması kolay olur hem de tüketimi. Balık fiyatları geçen yıl ile aynı olmasına rağmen yeteri kadar satış yok. Ancak önümüzdeki aylarda soğuklar iyice bastırırsa satışların artacak kanaatindeyim. Şu anda tüm balık halinde satılan balık günlük 500 kg’ı geçmez. Bunun en büyük nedeni de ilimizde balık kültürünün olmaması” diye konuştu.

Midye ilgi görmüyor

Esnaf, tanesi 4 milyon lira ile 2 milyon lira arasında değişen midyeye alıcı çıkmadığı için balıkçıların getirmediğini, midye yemek isteyenlerin ancak siparişle getirtebildiğini belirtti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *