ANASAYFA arrow right Teknoloji

Hava sıcaklığı, 3 ila 5 derece azalacak

Hava sıcaklığı, 3 ila 5 derece azalacak
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.01
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.01
Doğu Anadolu'nun doğusu ile Bingöl çevrelerinde kar şeklinde görülecek
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Batı ve Doğu Karadeniz, Orta Karadeniz Kıyıları, Doğu Anadolu'nun doğusu, Güneydoğu Anadolu ile Sakarya, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Bingöl çevreleri yağışlı geçecek. Genellikle yağmur, Diyarbakır ve Siirt çevrelerinde karla karışık yağmur, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Bingöl çevrelerinde kar şeklinde görülecek olan yağışların; öğleden sonra Rize ve Artvin'in kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
Yurdun iç ve batı kesimlerinde yer yer yoğun olmak üzere sis ve pus hadisesi ile birlikte iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor. 
Rüzgar ise, güney ve batı, zamanla Karadeniz kıyılarında kuzeybatı, güneydoğu kesimlerde kuzey ve doğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Batı Karadeniz kıyıları ile zamanla Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olarak esecek.
Meteoroloji, yağışların; öğleden sonra Rize ve Artvin'in kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olmasını beklediğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.
Yurdun iç ve batı kesimlerinde yer yer yoğun olmak üzere sis ve pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayının görülmesi beklendiğinden Meteoroloji dikkatli ve tedbirli olmaları hususunda vatandaşları uyardı.
DOĞU ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren bölgenin doğusu ile Bingöl çevreleri kar yağışlı geçecek. 

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde bölge geneli, öğle ve akşam saatlerinde güney ve doğusu yağışlı geçecek. Yağışlar; genellikle yağmur, Diyarbakır ve Siirt çevrelerinde yer yer karla karışık yağmur şeklinde olacak.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *