ANASAYFA arrow right Teknoloji

Hava kalitesinde AB standardı yakalanacak

Hava kalitesinde AB standardı yakalanacak
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 02.24
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 02.24
hava kirliliğinin azaltılması amacıyla Hava Kalitesi Değerlendirme ve Yönetimi Genelgesi yayımlandı.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan alınan bilgiye göre, temiz hava eylem planlarının hazırlanması, ısınma, ulaşım ve sanayi kaynaklı hava kirliliğinin azaltılması amacıyla Hava Kalitesi Değerlendirme ve Yönetimi Genelgesi yayımlandı.
Bakanlık, genelgedeki önlemlerle ve partikül madde limit değerlerini azaltarak, 2019 yılında AB limit değerlerine ulaşmayı hedefliyor.
Bu kapsamda, ısınmadan kaynaklı hava kirliliğinin azaltılması için baca temizleme işlemlerinin yapılması, kaliteli yakıt kullanılması özendirilecek.
Yeşil binaların yaygınlaştırılması, yenilenebilir enerji kaynaklarıyla doğalgazın ısınma amaçlı kullanımı teşvik edilecek ve ısı yalıtımının gerekliliğine vurgu yapılacak.
Ulaşımdan kaynaklanan hava kirliliğinin azaltılması için de raylı sistemler ve deniz yolu dahil olmak üzere toplu taşıma araçlarının kullanımı özendirilecek, bisiklet kullanımı yaygınlaştırılacak.
Sanayi nedeniyle kaynaklanan hava kirliliğinin kontrolü için ise tesislere yönelik birtakım düzenlemeler getirilecek. AA

resiöm
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2019 yılına kadar hava kalitesini Avrupa Birliği limit değerlerine ulaştırmayı hedefliyor.



Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *