ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Hatalı araç kullanan, trafik kurallarına uymayanlar, sivil memurlarca telsiz vasıtasıyla motorlu ekiplere bildiriliyor

Hatalı araç kullanan, trafik kurallarına uymayanlar, sivil memurlarca telsiz vasıtasıyla motorlu ekiplere bildiriliyor
YAYINLAMA: 23 Şubat 2021 / 13.43
GÜNCELLEME: 23 Şubat 2021 / 13.43

Dün saat 18.00’de Kavaklık girişinde Vali Fikret Koçak trafik kontrol aracına yeni monte edilen radarla trafik kontrolü yaptı. Kontrol esnasında Emniyet Müdürü Rifat Özbirgül de hazır bulundu. Basın mensuplarının izlediği kontrol esnasında şehir içindeki sürat sınırını aşan 50 araç hakkında ceza tutanağı düzenlendi. Bazılarından da para cezası alındı. Nurdağı’nda yapılan kontrollerde ise yarım saat içinde bir noktadan geçen 144 araçtan 84’ü hatalı sollama yaptı. Hatalı geçiş yapan araçlardan 45 bin lira ceza alındı.

Radarla yapılan kontrol dışında ışıklı trafik noktalarından geçen araçlar sivil memurlar tarafından kontrol ediliyor. Kırmızı yanarken geçen aracın plâkası memur tarafından telsizle kontrol araçlarına bildiriliyor. Trafik kontrol ekipleri de plâkası alınan aracı cezalandırıyor.

Verilen bilgilere göre şehir içinde taksi otobüs ve kamyon 50 kilometreden fazla hızla gidemeyecek. Trafik komisyonu tarafından karar alındığı takdirde şehir içindeki sürat sınırı 30-40 olabilecek. Şehir dışındaki ana yollarda ise kamyonlar 70 kilometre, taksi ve otobüsler 90 kilometre süratle gidecek. Hız sınırını aşanlara ceza uygulanacak.

Radarlı trafik kontrollerinde, radarlar çift yönlü trafiği kontrol altına alıyor. Her iki yönden gelen araçları hızı ve plâkasıyla birlikte tespit ediyor. Sürücü nün hiçbir itirazına yer bırakmıyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *