ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Hastaya anında müdahale imkanı

Hastaya anında müdahale imkanı
YAYINLAMA: 30 Eylül 2022 / 14.44
GÜNCELLEME: 30 Eylül 2022 / 14.44
Kardiyoloji ve Gastroentroloji bölümleri açılacak

Doğum Kliniğinin 75. Yıl Doğum Hastanesine taşınması ile boşalan alana, kardiyoloji ve gastroentroloji bölümleri taşınıyor.

Kalp ve mide rahatsızlıklarında acil müdahale gerektiğini söyleyen Devlet Hastanesi Başhekim yardımcısı Ali Güven Fincan, kardiyoloji ve gastroentrolojı bölümlerinin eski doğum hastanesinin yerine taşınmasının ardından bu bölüme alınmasıyla sorunun büyük ölçüde giderilebileceğini belirtti.

Kalp krizi ve mide kanaması gibi rahatsızlıklarda hastaya anında müdahale gerektiğini söyleyen Fincan, “Bu şikayetlerle gelen hastalara acil serviste ilk müdahale yapılıp, 75. yıl hastanesine gönderiliyordu. Kalp krizi geçiren bir hastanın efor kaybetmemesi gerekir. Bu hastaneler mümkün olduğu kadar hareket etmemeli. Geçmiş yıllardaki yanlış politikalar nedeniyle acil serviste ilk müdahalesi yapılan hasta, kilometrelerce uza sağlıksız şartlarda gönderiliyordu. Kardiyoloji ve gastroentroloji hastalarının uygun şartlarda tedavi edilebilmesi için tek kişilik odalar ve klozet ihtiyaçları için tadilat çalışmalarımız devam ediyor. Bu hastaların tüm ihtiyaçları oda ortamında tamamlanmalı” şeklinde açıklamada bulundu.

Kan ünitesi kuruluyor

Mide kanamalarında yaklaşık on ünite kana ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Fincan, “Hastanemiz bünyesinde bulunan kan ünitesi ihtiyacımızı karşılamıyor. Kan Bankası’nın durumu da ortada. Oluşturacağımız yeni kan ünitesi ile kan problemini çözeceğiz. Daha önce kan ağlıyor, 20 bir gün sonra alınan kanı kullanamıyorduk. Oluşturacağımız ünite yardımıyla, kan kaybından ölümleri önlemeye çalışacağız. Mide kanaması geçiren bir hasta için ilk müdahale ile birlikte en az on ünite kana ihtiyaç duyuyoruz. Bu kanun çok kısa bir sürede elimizde olması gerekiyor. Bir ünite kanın temini için çekilen düşüklere hepimiz biliyoruz. Kan ünitemizde her an ihtiyaca cevap verecek şekilde kan olacak” diyerek, ünitenin Önümüzdeki günlerde tamamlanacağını sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *