ANASAYFA arrow right Sağlık

Hastaneye gelenlerin yüzde 50-60’ı pozitif

Hastaneye gelenlerin yüzde 50-60’ı pozitif
YAYINLAMA: 28 Ekim 2020 / 20.54
GÜNCELLEME: 28 Ekim 2020 / 21.26
Gaziantep’te hasta sayısı yeniden yükselişe geçti

Genel Sağlık İş Sendikası Gaziantep İl Temsilcisi Prof. Dr. Ercan Küçükosmanoğlu, Covid şüphesi ile hastaneye başvuranların yüzde 50-60’ının testinin pozitif çıktığı tespitini yaparken, ülke genelinde vaka sayısının açıklanandan daha fazla olduğunun altını çizdi ve ekledi: “Normal hastalar ile COVİD hastaları birbirinden izole edilmeli.”

Hastaneler ve sağlık çalışanlarını daha zor günler bekliyor

Sahra Hastanesi’nin kurulmasının elzem olduğunu ve vakit kaybedilmeden çalışmalara başlanılması gerektiğini vurgulayan Küçükosmanoğlu, “Hastaneler ve sağlık çalışanlarını daha zor günler bekliyor. Bu açıdan maddi ve manevi desteklemek gerekiyor. Kanunlara göre COVİD-19’un meslek hastalığı sayılması gerekirken, sayılmadı” dedi.

Kentimizde vaka sayısı fazla

Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında en çok vakanın Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde görüldüğünü hatırlatan Küçükosmanoğlu, “Gaziantep, bölgenin en en fazla nüfusa sahip olması nedeniyle vaka yükselişinde ilk sırada geliyordu. Daha sonraki aylarda ilk sırada Ankara, şu anda İstanbul gelmektedir. Buna rağmen kentimizde vaka sayıları halen fazla” diye açıklamada bulundu.

Vaka artışında okulların açılması etkili oldu

Vaka artışında okulların açılmasının etkili olduğunu kaydeden Küçükosmanoğlu,  “Okullardan bile virüsün yayıldığını duyuyoruz. Bu da okula gelip gidenlerden kaynaklanıyor. İstanbul’da, virüsün toplu taşımalardan bulaştığı söyleniyor. Şehrimizde de toplu taşıma sıkıntılı bir durumda. Hem otobüs sayısı çok az hem de tramvay yetersiz. Böyle olunca bulaşma riski artıyor. Ayrıca OSB’de bulaşın devam ettiğini söyleyebiliriz” şeklinde konuşma yaptı.

Bakanlık, sağlık çalışanlarının istifa etmesini yasakladı, izinleri iptal etti

Küçükosmanoğlu, “Temmuz ayında kentimizde ki tüm hastaneler dolmuştu, şimdi hastaneler ki doluluk oranı aynı seviyelere geldi. Nisan ayında yaşamadığımızı bundan sonra yaşayabiliriz. Bu anlamda Sağlık Bakanlığı, sağlık çalışanlarının istifa etmesini yasakladı, izinleri iptal etti. Buna bakarak bir sıkıntının olacağı belli” diye açıklamada bulundu.

Virüsle savaş hastanelerde değil, sahada kazanılır

Genel Sağlık İş Sendikası Gaziantep İl Temsilcisi Prof. Dr. Ercan Küçükosmanoğlu, alınması gereken tedbirleri ile ilgili şunları söyledi: “Virüsle savaş hastanelerde değil, sahada kazanılır. Aile Hekimleri çok önemli olduğundan desteklenmelidir. Aile hekimliklerini mahalle bazlı olarak düzenlemek lazım. Bu şekilde bir çalışma yapılabilir. Virüsün bulaş yolları açıklanmalı.” Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *