ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Hastanenin yoğunluğu azaltılıyor

Hastanenin yoğunluğu azaltılıyor
YAYINLAMA: 27 Ocak 2021 / 13.13
GÜNCELLEME: 27 Ocak 2021 / 13.13

Devlet Hastanesi’nin Kroner yoğun bakım, Kardiyoloji ve Gastroentroloji üniteleri ile bunlara bağlı röntgen, laboratuvar ve EKG gibi bölümler eski 75 Yıl Doğum Hastanesi’ne taşındı. Bu bölümlerde yatan hastalar da dün ambulanslarla yeni yere taşındı. Özdal, Sağlık Bakanlığı’nın Türkiye’de üç kentte yapmayı planladığı ihtisas hastanelerinden birinin kurulacağı Gaziantep’te alt yapı çalışmalarına başlandığını söyledi.

Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Özdal, 2 yıldır boş olan yeni binayı değerlendirerek mevcut hastanenin yoğunluğunu azaltmayı ve kalp hastalarına daha rahat mekanda hizmet sunmayı amaçladıklarını vurguladı. Bu nedenle kalp, mide ve bağırsakla ilgili hastalan direkt yeni hastanede kabul edeceklerini söyleyen Özdal, “Acil olan hastalara eski binamızda ilk müdahale yapılacak. Gerek duyulan hastalar daha sonra ambulansla yeni hastaneye taşınacak. Personel için servis konulacak. Sürekli bir başhekim yardımcısı bulunacak. Yüksek ihtisas hastanesine zemin hazırlıyoruz. Yakın zamanda anjiyo makinalarının da gelmesi ile hastanemiz daha mükemmel olacak” dedi.

Kroner yoğun bakım, Kardiyoloji, ve Gastroentoloji (mide bağırsak) servislerinin şu an için 56 yataklı olduğu, ancak yeni yerdeki yatak kapasitesinin bunun iki katından fazla olacağını ifade eden Dr. Özdal, bu bölümlerde yatan 26 hastanın da dün yeni hastaneye taşındığını açıkladı. Özdal, hasta taşıma işinin dün sabah tamamlandığını, öğleden sonra da poliklinik aletlerini taşıdıklarını ifade ederek, “Yeni hastanemiz 125 yatak kapasiteli, ancak 150 hastaya hizmet verebilecek durumda” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *