ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Hastalıktan korunmak için suyun kaynatılarak içilmesi, sebze ve meyvelerin iyice temizlemesi gerekiyor

Hastalıktan korunmak için suyun kaynatılarak içilmesi, sebze ve meyvelerin iyice temizlemesi gerekiyor
YAYINLAMA: 03 Haziran 2021 / 14.39
GÜNCELLEME: 03 Haziran 2021 / 14.39
Şehrimizde bulaşıcı sarılık hastalığı yaygınlaşıyor

Bulaşıcı sarılık hastalığı son bir ay içinde şehrimizde iyice yaygınlaştı. Bulaşıcı sarılık hastalığı özellikle küçük yaştaki çocuklarda görülüyor, tali derecede de büyüklerde rastlanıyor. Bulaşıcı sarılık hastalığından korunmak için suların iyice kaynatılarak içilmesi, sebze ve meyvelerin temizlenmeden kullanılmaması gerekiyor. Hastalıktan şüphelenmesi halinde derhal hastanelere başvurulması ve kontrol ettirilmesi isteniyor.

Konuyla ilgili, olarak görüştüğümüz doktorlar, hastalığın kaynağının Mersin’den şehrimize getirtilen sebze ve meyvelerin olabileceği, bu nedenle buralardan gelen sebze ve meyvelerin tahlil ettirilmesi gerektiğini vurguladılar. Bulaşıcı sarılık hastalığının ikinci bir kaynağının da içme sularına kanalizasyon sularının bulaşmasının sonucu olabileceği bildiriliyor. Bu durumda da içme sularının kontrol ve tahlil ettirilerek sonuç alınabileceği söyleniyor.

Bulaşıcı sarılık hastalığının köylerden de kaynaklanabileceği, köylerden satılmak üzere getirtilen sebze ve meyvelerden de olabileceği üzerinde duruluyor. Ayrıca köy içme sularının da hastalığın yayılmasında etkili olacağı, bu konu üzerinde de hassasiyetle durulmasının yararlı olacağı ifade ediliyor. Bulaşıcı sarılık hastalığının daha da yaygınlaşmadan önlenmesi için vatandaşın sık sık uyarılması, ilgililerin konu üzerine ciddi olarak eğilmesi gerektiği söyleniyor.

İl Hıfzıssıhha Kurulunun toplanarak bulaşıcı sarılık hastalığın yayılmasında etki ve gerekli önlemlerin alınması için çalışmalara başlaması bekleniyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *