ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Hastalık ve açlık peşlerini bırakmıyor

Hastalık ve açlık peşlerini bırakmıyor
YAYINLAMA: 02 Kasım 2022 / 17.42
GÜNCELLEME: 02 Kasım 2022 / 17.42
Gaziantep Valiliği’nin halk gününe katılanların büyük bölümü sağlık yardımı istedi.

Sosyal güvencesi olmadığı için ilaç alamadıklarını belirten vatandaşlar, vali yardımcısı Müfit Yavuz’un kendilerini sağlık ve ilaç yardımı konusunda kurumlara yönlendirmesini istedi. Müfit Yavuz, hafta içinde durumu acil olup çarşamba günü için bekletilmeden dört vatandaşa da hafta içinde yardım eli uzattıklarını ve sorunlarını giderdiklerini ifade etti.

Behçet hastası genç yol masrafı istedi

İmam Çetinkaya, “Behçet hastasıyım. Afyon’a gitmek için bana yolluk yardımı yaparsanız tedavi için şansımı deneyeceğim” dedi. Yavuz, Çetinkaya‘nın daha önce de kendilerinden yol masrafı istediğini, bunun üzerine Afyon’da bu hastalığın tedavi şansı olup olmadığını sorduğunu, ancak Afyon’da tedavi şansı olmadığını öğrendiklerini söyledi. Yavuz, buna rağmen illa da gitmek istiyorsa sevk yaptırmasını, sevksiz sağlık harcamalarına ödeme yapamayacaklarını bildirdi.

Resmi nikah yapmadan yedi çocuk yapmışlar

Resmi nikahsız evliliğinden altısı kız, bir erkek yedi çocuğu olan Cemile Deniz, valilikten gıda yardımı isteyince resmi nikah yapmadan yardım yapılmayacağı hatırlatıldı. Eşi İbrahim Korkmaz’ın ve kendisinin okuma yazma bilmediği için resmi nikah işlemlerini yapmadan evlendiklerini, daha sonra da ihmal ettikleri için çocuklarına nüfus cüzdanı çıkaramadıklarını belirten Deniz, “Eşim İbrahim’le evlenirken onun kimsesi yoktu. Biz de okuma yazmamız olmadığı için resmi nikah yapmayı beceremedik. Daha sonra çocuklarımız olduğunda nüfus kağıtları olmadığı için okula da gönderemedik. Şimdi yardıma ihtiyacımız var” dedi. Vali yardımcısı Müfit Yavuz, resmi nikah yapmadan yardım verilmeyeceğini, nikah yapılır yapılmaz çocuklarına ve kendisine yardım yapılacağını belirtti.

Evinin ortasında elektrik direği var

Sağlık ve gıda yardımı talebinde bulunanların yanı sıra evinin ortasında elektrik direği bulunduğunu, bu direğin kaldırılmasını isteyenlerde vardı. Doğan Özdemir, evinin bahçesinde TEDAŞ’a ait bir elektrik direği bulunduğunu, bu direğin kaldırılması için TEDAŞ’a dilekçe yazdığını, TEDAŞ’ında keşif bedeli olarak söz konusu direği kaldırmak için 300 milyon TL para talep ettiğini söyledi. Gaziantep Valiliğinden bu konuda yardım isteyen Özdemir’in talebi karşılanmayınca Özdemir, “Devlet vatandaşına hizmet etmekle sorumlu değil mi? Benim TEDAŞ’a ödeyecek param yok, gelip bu direği bedava kaldırsınlar” dedi. Müfit Yavuz, Özdemir’in imarsız alana ev yapıp ondan sonra da birilerini suçlamaması gerektiği yönünde uyarıda bulundu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *