ANASAYFA arrow right Sağlık

“Hastalığın ikinci bir atak yapmasına müsaade edilmemeli'

“Hastalığın ikinci bir atak yapmasına müsaade edilmemeli'
YAYINLAMA: 26 Nisan 2020 / 19.31
GÜNCELLEME: 26 Nisan 2020 / 19.31
Prof. Dr. Gönen, '10 Mart öncesine dönmemiz o kadar kolay değil, o konuda kimsenin aceleci olmaması gerekir. Hastalığın ikinci bir atak yapmasına müsaade etmememiz lazım' dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın deyimiyle Çin’in Wuhan’ı haline gelerek hastalığın merkez üssü olan İstanbul’da sağlık emekçileri hayatlarını riske atarak büyük bir özveriyle hastaları kurtarmaya çalışıyor.

Bu mücadelenin en yoğun olarak sürdüğü İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sait Gönen, hastanelerinde ilk zamanlarda yoğunluk olduğunu ancak son on gündür bir plato çizdiğini ve stabilleşmenin olduğunu belirtti.

 “Sosyal izolasyonu yine de elden bırakmamak” gerek diyen ve tedbirlerin gevşetilmesi durumunda başa dönüleceğinin altını çizen Prof. Gönen, “Hastalığın bilinen bir tedavisi ve aşısı yok. En erken 6 ay, bir yıl sonra olur. Onun için herkesin sosyal izolasyona uyması gerekir. 10 Mart öncesine dönmemiz o kadar kolay değil, o konuda kimsenin aceleci olmaması gerekir. Bir süre daha dikkat edeceğiz, tedbirleri gevşetirsek tekrar başa dönme ihtimali var. 10 Mart öncesine dönebilmenin yolu aşı ve tedavinin bulunması ile olur. Hastalığın ikinci bir atak yapmasına müsaade etmememiz lazım, onun için de sosyal izolasyona uymalıyız” diye konuştu. 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *