ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Hastalar sağlık ocaklarında yığınak yapmaya başladı

Hastalar sağlık ocaklarında yığınak yapmaya başladı
YAYINLAMA: 25 Temmuz 2022 / 14.16
GÜNCELLEME: 25 Temmuz 2022 / 14.16
Sağlık ocaklarında her doktora 100’ün üstünde hasta düşüyor. Sağlık sosyalizasyonunun ilimizde uygulanmasına başlanması üzerine hasta vatandaşlar tam bir uyum sağladı.

Muayene ve tedavi için devlet hastanesine 1052 kişi başvururken, sosyalizasyonun başladığı 1 Haziran günü 428 hasta vatandaş geldi.

Baş ağrısı gibi basit rahatsızlıklar için devlet hastanesine gelenlerin uyarılarak sağlık ocaklarına gitmelerini söylenmesi için Dr. Ali Tokatlı’nın başkanlığında dört kişilik bir ekip kuruldu. İlk gün basit hastalıklar için hastaneye başvuran on kişi, ikinci günde beş kişi sağlık ocaklarına gönderildi. Devlet hastanesine diş tedavisi için başvuranlar hemen tedavi ediliyor.

Sosyalizasyon uygulamasının başlaması üzerine sağlık ocaklarında büyük hasta birikimi olmaya başladı. Sağlık ocaklarındaki her doktora yüzün üstünde hasta düşüyor. Sadece Karşıyaka ve Şehreküstü’deki sağlık ocaklarının yeri vatandaşlar tarafından iyi bilinmediğinden bu ocaklara başvuranlarının sayısı çok az.

Devlet hastanesi yetkilileri tarafından verilen bilgilerden öğrenildiğine göre 1983 yılının ilk dört ayında 61.745 kişi poliklinik muayenesine tabi tutuldu. 9290 kişi de acil poliklinik muayenesinden geçti. 4412 kişinin diş tedavisi yapıldı. Sağlık kuruluşlarına ise 2598 kişi geldi ve rapor aldı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *