ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Hasta sayısı %20 arttı

Hasta sayısı %20 arttı
YAYINLAMA: 27 Haziran 2022 / 14.37
GÜNCELLEME: 27 Haziran 2022 / 14.37
630 yatak kapasiteli hastanenin doluluk oranının %70 olduğu bildirildi

Günde 100 milyarlık ilaç tüketiliyor

SSK Bölge Hastanesi Başhekimi Dr. Kureyş Bozkurt, artan hasta sayısına rağmen imkanları ölçüsünde hizmet verdiklerini, son günlerde üst solunum yolu enfeksiyonlarındaki artış nedeniyle hasta sayısında yüzde yirmilik artış olduğunu söylerken, bununla birlikte verilen reçete ve ilaç sayısında da artış olduğunu açıkladı. Bozkurt, “Poliklinik sayımız 3500’den 4500 e, reçete sayımız ise 5000’e yükseldi. Günde 20.000 civarında ilaç veriyordu. Bu yaklaşık 100 milyar TL yapıyor” dedi.

Öğle tatilinde de ilaç veriliyor

Eczane bölümünde sözleşmeli olarak çalışan eczacılardan beşinin kadrosu gelmedi için istifa ettiğini, bu nedenle halen dokuz eczacının çalıştığını açıklayan Bozkurt, eczacı sayısı azaldığı için öğle tatilinde de ilaç vermeye devam ettiklerini, bu nedenle yılmaları büyük ölçüde önerdiklerini belirtti. Randevulu sistemle hasta kabulüne devam ettiğini, ancak öğleden sonra gelen hastaları randevusuz da bakıldığını ifade eden bozkurt, hastaları mağdur etmemeye özen gösterdiklerini söyledi.

Ameliyathane sıkıntısı var

Hastanede ameliyathane sorunu bulunduğunu, üç ameliyathane ile hizmet verdiklerini kaydeden Bozkurt, en az on ameliyathane olması gerektiğini, ayrıca ultrason, röntgen ve laboratuvar sıkıntısı yaşandığını hatırlatarak, hastanede 140 pratisyen ve uzman hekimin görev yaptığını, yardımcı personel eksiği olduğunu vurguladı.

Hasta görüşlerinde ücret kaldırıldı

Daha önce özel hasta görüşlerinden ücret alındığını, ancak şu anda bunun kaldırıldığını belirten Bozkurt, sadece fotokopi ve otoparktan ücret aldıklarını, başka türlü hastadan para talep edilmediğini kaydetti. 630 yatak kapasiteli hastanenin %780’nin dolu olduğunu kaydeden SSK Bölge Hastanesi Başhekimi Dr. Kureyş Bozkurt, tıp fakültesi ile özel hastanelere hasta gönderdiklerini belirterek, “Cerrahi, kulak burun boğaz, beyin cerrahi, kalp damar cerrahi branşlarında hasta sevk edebiliyoruz” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *