ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Hasta-hekim arasında para ilişkisi kalkmalı”

“Hasta-hekim arasında para ilişkisi kalkmalı”
YAYINLAMA: 28 Ağustos 2020 / 18.03
GÜNCELLEME: 28 Ağustos 2020 / 18.03
Gelişmiş ülkelerde aile hekimliği uygulandığı için sağlık sorunlarına daha ivedi ve kolay çözüm getirildiğine dikkat çeken Aile Hekimi Uzmanı Dr. Haydar Erkişi, Türkiye’de aile hekimliği uygulamasında Avrupa normlarının yakalanmasının hedeflendiğini açıkladı.

Aile hekimliği uygulamasına işlerlik kazandırılması ile sağlık hizmetlerinin rant aracı olmasının önleneceğini kaydeden Erkişi, “Aile hekimliğinde sosyal devlet işlevi ön plana çıkmıştır. Sosyal devlet anlayışında sağlık hizmetlerinin sunumunda vatandaş kendi kaderiyle baş başa bırakılmayıp ücret talep edilmeden, Genel Sağlık Sigortası kapsamında sağlık problemleri anında çözümlenir. Hasta-hekim arasındaki para alış verişi ortadan kalkar ve sağlık hizmetlerinde gereksiz harcamalar önlenir” dedi.

Aile hekimliği uygulamasıyla BAĞ-KUR, Sigorta, Emekli Sandığı ayrıcalıklarının ortadan kalkacağını, bunların tek çatı altında birleşeceğini ve işsizlik sigortasıyla birlikte Genel Sağlık Sigortasının hayata geçirileceğini ifade eden Dr. Haydar Er-kişi, “Aileler herhangi bir aile hekimini tercih ederek bir sağlık problemi olduğunda hastane arayışına girmeden ve buralarda kuyruklar oluşturmadan sağlık problemlerine çözüm bulacaklar. Böylece hastane polikliniklerinde yaşanan izdiham da önlenmiş olacaktır.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *