ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Hanımlar, iddiasız ama nezih bir mekan yarattı

Hanımlar, iddiasız ama nezih bir mekan yarattı
YAYINLAMA: 04 Aralık 2022 / 17.16
GÜNCELLEME: 04 Aralık 2022 / 17.16
Son yıllarda kafelerin artması, ihtiyaç duyulan ve aranan nezih mekanları yaratamayınca, hanımlar bu işe el koyarak nezih mekanlar yaratmaya karar verdi.

Yeni bir tarz yeni bir seçki

Maksude Polat ve Hülya Misket, Gaziantep’te hanımların ve genç kızların gönül rahatlığıyla gidebileceği kafeleri yaratmak amacıyla yola çıktıklarını ve uzun bir hazırlığın ardından Çağrı mekanı hizmete açtıklarını dile getirdi.

Bahçelievler mahallesi kaymakam İsmail Paşa Sokak numara sekizde hizmete giren Çağrı’nın açılışına çok sayıda davetli katıldı. Polat, insan ilişkilerinin yozlaştığı, medyatik kültürün vıcık vıcık bulaştığı, insanı insan yapan değerlerin silinip yerine çıkar ilişkilerinin geçtiği, bir yaşamda küçücük, iddiasız bir mekanda kardeşlik esintisini yaratabilecek bir girişimde bulunduk” diye konuştu.

“Bizim mekan kafe değil” diyen Polat ve Misket, “Sadece kağıt, tavla okey oynanan erkekler hakimiyetindeki kahvehane değil. Basık tavanlı, kuşkular yumağı, yer altında yer üstünde bir mahal değil. Kendi halinde bir yer. Yeni bir tarz yeni bir seçki. Bizim mekan, açlığınızı susuzluğunuzu giderirken dinlenebileceğiniz, ders çalışabileceğiniz, sessiz sakin bir yer. Kitap, dergi, gazete okuyabileceğiniz bir okuma salonu. Sanat ve kültürün buluşacağı bir kardeşlik atmosferi” diye konuştu.

Açılışa katılan davetliler, böyle bir mekana kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *