ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Hani öncelikleri türban değildi?

Hani öncelikleri türban değildi?
YAYINLAMA: 13 Ağustos 2021 / 13.28
GÜNCELLEME: 13 Ağustos 2021 / 13.28
Siyasi parti temsilcileri, AKP iktidarının ülkenin sorunlarını çözmesini beklerken türban konusunu gündeme taşıma çabasının yanlış ve yersiz olduğunu vurgulayarak, “Bu tür yaklaşımların toplumu germekten başka bir faydası yok” diye konuştu.

CHP eski İl Başkanı Metin Çelikel, seçim sonuçlarının iyi algılanması gerektiğini belirterek, “Ama maalesef bu hükümet çoğunluk esasına dayalı uzlaşma kültüründen uzak bir anlayışla hareket edebileceğinin işaretini veriyor. Seçim sisteminden kaynaklanan bir parlamenter yapının var olduğunu gözden uzak tutmamak lazım. Bugün 11 milyon seçmen oy kullanmadı, 13. 5 milyon seçmen parlamentoda temsil edilmiyor. 40 Milyon seçmenden sadece 11 milyonunun oyu ile sistemi ve düzeni değiştirme çabasından imtina etmeli ve kaçınmalıdırlar. Biz bu filmi bir kez seyrettik. Tekrar seyretmek istemiyoruz. Akıllarını başlarına toplamaları gerek. Toplumun hassas olduğu konularda dikkatli olmak lazım, onları kaşımaktan kimseye fayda getirmez” dedi.

Türkiye’de türban gündemden kalkmışken yeniden ülkenin gündemine taşımanın yanlışlığına dikkat çeken Çelikel, “Türkiye’de türbanla ilgili yasak söz konusu değil. Türbanı herkes giyebilir, ama kamu alanında bir takım kurallar vardır. Herkesin ona uyması gerek” dedi. Mevcut hükümetin toplumun sorunlarını çözeceği yerde suni gündemler yaratmasının doğru olmadığını savunan Metin Çelikel, “Ülkenin enflasyon, işsizlik, AB ve dış sorunları var. Hükümet bunlarla ilgilenmeli, bunlara çözümler getirmeli. Bu kadar sorun varken türbanla ilgilenilmesine ülkenin tahammülü yok” diye konuştu.

Çelikel, hükümet programının ayağı yere basan bir programa benzemediğini söyleyen, “Kaynakları belli değil. Hayal aleminde geziliyor. Binlerce konut, binlerce kilometre yolu neyle yapacaklar? Bekleyin bizi görün demekle bu iş olmaz. Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz. Daha dün dokunulmazlık gündemlerindeyken şimdi yok diyorlar. Çünkü ucu kendilerine dokunuyor” dedi.

ANAP İl Başkanı Necati Binici de Cumhurbaşkanının türbanla ilgili tavrının yerinde olduğunu, bu konunun bir daha kaşınmaması gerektiğini açıkladı. Başbakan Abdullah Gül’ün ‘türban bizim önceliğimiz değil’ dediğini, diğer taraftan meclis başkanının aksi bir tavır sergilemişinin göz ardı edilemeyeceğini söyleyerek sözlerine şöyle devam etti: “Ülke ekonomik sorunlarla boğuşurken, AB, Kıbrıs ve komşumuz Irak la ilgili çok önemli çözüm bekleyen sorunları varken, türbanla gündem oluşturulması bizi rahatsız etti. 11 Milyon seçmen tek başına iktidara getirdiği siyasi partiden umduğunu maalesef bulamadı. Türkiye öyle bir beklentiye sokuldu ki seçim sonuçları açıklanacak, AKP iktidara gelecek, sorunlar bitecek. Ama bunun böyle olmayacağını AKP de biliyordu, biz de biliyorduk. Bizi üzen, önceliklerinde olmadığını açıkladıktan türban konusunun gündeme getirilmesi. Cumhurbaşkanı net ve açık olarak tavrını koydu.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *