ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Hani nerede devlet?

Hani nerede devlet?
YAYINLAMA: 11 Ocak 2023 / 17.18
GÜNCELLEME: 11 Ocak 2023 / 17.18
Aş evlerine karşı olduğunu belirten Büyükşehir belediye başkanı Celal doğan belediyenin kapısına aş ve iş için gelenlerin sayısının sürekli arttığını görünce aş evlerinin açılmasına karşı çıkmaktan vazgeçtiğini açıkladı.

Doğan, “Aş demek, iş demek, devlet demek, peki nerede devlet? Burada yok. İşsizlik ve uyuşturucu kullanan çocuk sayısı sürekli artıyor, ama bu sorunu temelden çözmek için yapılan bir şey yok” diye konuştu. Doğan, cami için de 10 milyar TL yardım sözü verdi.

Hacıbaba aşevinde 2430 kişiye yemek verilecek

Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Hacıbaba aşevi, çamaşırhane ve el becerileri merkezi düzenlenen törenle açıldı. Yaklaşık 1 trilyona mal olan Tesisin açılışına çok sayıda mahalle sakini, partililer ve bazı daire müdürleri katıldı. Tesisin açılışında konuşan Doğan, yeni yaptıkları Hacıbaba aş evinde 488 yoksul aileden toplam 2430 kişiye haftada üç gün birer öğün sıcak yemek vermeyi amaçladıklarını söyledi. Binada aynı zamanda genç kızlara biçki dikiş ve nakış kursu verileceğini hatırlatan Doğan, hizmete giren çamaşırhane de ise mahalle halkının çamaşırlarının yıkanacağını açıkladı. Önceki hafta Bekir bey mahallesinde aşevi açtıklarını ve buradan da 1100 kişiye yemek verildiğini hatırlatan Doğan sözlerine şöyle devam etti:

Aş demek, iş demek, çaresi devlet demek

“Eskiden aş evlerinin açılmasına karşıydım. İnsanlar çalışsın istiyordum. Ama şimdi iş yok. Her gün yüzlerce insan belediyeye aş için, iş için geliyor. Aslında aş demek, iş demek, devlet demek. Ama hani nerede devlet? Burada yok. İşsizlik açlık hızla artıyor, uyuşturucu bağımlısı sayısı sürekli artıyor. Bu görülen bir tehlikedir ama önlenmesi için alınan ciddi tedbir yok. Halen işsiz sayısı artıyor. Bunun çaresi bizim böyle aş evlerini yapmamız değil. Biz bu tesisle sadece yaraya merhem olacağız. Önemli olan merhem olmak değil, sorunu kökünden çözmek ve iş bulmaktır. İnsanlar muhtaç olduğu için böyle yerlere gelip yemek alıyor ve iş istiyor.”

Doğan, caminin bakım ve onarımı için 10 milyar söz verdi

Doğan, konuşmasından sonra aş evini, çamaşırhaneyi ve biçki dikiş kursu verilecek bölümleri inceledi. Daha sonra mahalle muhtarı ve cami imamının talebi üzerine Hacıbaba camini de gezen Doğan’a parasızlık nedeniyle caminin bakım ve onarımının yapılamadığının anlatılması üzerine, kendi cebinden imama 10 milyar TL vereceğini belirterek, caminin tüm bakımının yapılmasını istedi. Bu arada caminin avlusunun asfaltlanması ve bahçe bölümünün düzenlenmesi işi için daire müdürlerine talimat verdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *