ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Hani faizler düşecekti?

Hani faizler düşecekti?
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.42
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.42
Refahyol hükümetinin faiz politikasını eleştiren Özbirecikli, faizleri düşüreceğini söyleyen hükümetin, sanayi
Refahyol hükümetinin faiz politikasını eleştiren Özbirecikli, faizleri düşüreceğini söyleyen hükümetin, sanayi sitelerinin kurulması için verilen kredilerin faizlerinin yüzde 100 oranında artmasından şikayetçi oldu.
Gaziantep Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi operatörü Başkanı Mahmut Özbirecikli, 479 milyar lira plasmanları olduğunu, bu parayı 4 bin ortağa paylaştırmaları halinde her üyeye 120 bin lira düştüğünü, bunun da kendilerini tatmin etmediğini bildirdi.

Faizlerin yüksek olmasından yakınan Özbirecikli, faizleri düşürmek vaadiyle iktidara gelen hükümetin sanayi sitelerine verilen kredilerin faizlerini iki katına çıkardığını söyledi. Özbirecikli, “Sanayi sitelerine verilen kredilerin faizi yüzde 20’den 40’a çıkarıldı. Hani hükümet faizi kaldırıldı. Hani hükümet faizi kaldıracaktı, düşürecekti? Hangi faizi düşürüyor bilmiyor musunuz? Bizim bankalara yatırdığımız tasarruflarımıza verilen faizi düşürüyor. Ancak kendilerinin verdiği paranın faizini yükseltiyor” diye konuştu.

36 Derslik okul yapılıyor
Gaziantep Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kooperatifi’nin 454. Dönem Genel Kurul Toplantısı Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda yapıldı. Mali Genel Kurulda, Mahmut Özbirecikli başkanlığındaki kooperatif yönetiminin faaliyetleri oybirliği ile kabul edilerek onaylandı. Genel Kurula katılan Esnaf ve sanatkârlar, Özbirecikli ’ye kooperatifin parasıyla 36 derslik bir ilkokul yapılmasına öncülük ettiği için teşekkür ettiler.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *