ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Hangi parayla?

Hangi parayla?
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.42
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.42
Üreticilerden satın aldığı ürünlerin bedelini 3-5 ay gecikmeli olarak ve üstüne üstlük devletten aldığı yüzde 50 faizli kredi
Üreticilerden satın aldığı ürünlerin bedelini 3-5 ay gecikmeli olarak ve üstüne üstlük devletten aldığı yüzde 50 faizli kredi ile ödeyen bu nedenle devlete 2 trilyon 680 milyar lira borçlanan Güneydoğu Tarım Satış Kooperatifleri Birliği’nin yeni bir idare binası yapma girişimi büyük tepki topladı.
Güneydoğubirlik yetkilileri inşaat için gerekli parayı kendi yolu ile değil birliğe ait olan ancak kullanılamayan üzüm suyu tesisleri ve şehir merkezinde bulunan depo ile kilis yolu üzerinde bulunan tarlayı satarak elde edeceklerini söylediler.Yetkililer bu tesislerin satışı için resmi bilir kişi talebinde bulunduklarını önümüzdeki günlerde satış işlemini gerçekleştireceklerini kaydettiler.
‘’ Birliğin Haddinden fazla borca soktular’’
Satın aldığı ürünleri ödemek için devletten faizle borç para alan Güneydoğubirliğin bu kadar borcu varken yeni bir bina yapmasının yanlış olduğunu ileri süren üreticiler ‘’Birlik zaten devlete 2 trilyon 700 miyar civarında borçlanmış durumda buna ek olarak 102 milyar da inşaat için ödeyecek o nedenle bu kadar borç varken böyle bir binanın yapılması son derece yanlış doğru bir karar değil.Birliğin bir arpalık olmadığını artık herkes bilmeli’’ diye konuştular.
‘’Önce Üreticinin Parasını Ödesinler’’
Birliğe bir hizmet binasının şart olduğunu ancak üreticinin parası ödendikten sonra böyle bir işe girişilmesinin daha uygun olacağını ifade eden Güneydoğrubirlik eski Genel Müdürü Hasan Öztürkmen ‘’ Birliğin hala bulunduğu bina kiralık o nedenle ben birliğin kendine ait binasının olmasından yanayım. Ancak Birlik üreticiye olan borcunu ödedikten sonra böyle bir işe girişmeli. Aksi halde bu çok yanlış olur’’dedi.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *