ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Hamur ekmek yemekten kurtulamayacak mıyız?

Hamur ekmek yemekten kurtulamayacak mıyız?
YAYINLAMA: 06 Kasım 2022 / 17.11
GÜNCELLEME: 06 Kasım 2022 / 17.11
Vatandaş soruyor: “Bu bizim kaderimiz mi?”

Bir süre önce İl Koordinasyon Kurulu kararıyla şehrimizde ekmeğe bu yılın ikinci zammı yapıldı. Pidenin kilosu 46,5 liradan 53 liraya çıkarıldı. Francalanın da gramajı biraz artırılarak 20 liradan 25 liraya çıkarıldı. 110 gram olarak yapılan pidenin gramajı 190 gram oldu. Dolayısıyla da ekmekler hamur gibi çıkmaya başladı.

Gazetemizi ziyaret eden, telefonla görüşen vatandaşlar soruyor: “Hamur ekmek yemek Gaziantepli’nin kaderi mi? Hamur ekmek yemekten hiç kurtulamayacak mıyız?

Türkiye’nin en küçük kasaba ve köyünde dahi pişkel kahke gibi ekmek çıkarken Gaziantep’te çamur gibi hamur ekmek yapılmasının ve çözüm getirilememesinin sebebi nedir?” diye.

Bir grup vatandaş da Pazar günleri francala ve pide fırınlarının kontrol edilip edilmediğini öğrenmek istiyor. Bu günlerde ekmeklerin daha da hamurlaştırıldığı, yemenin imkan dahilinde bulunmadığı vurgulanıyor.

Bir başka grup vatandaş ta: ”Ekmeğe zam yapıldı anladık. Ama hamur çıkması istenmedi herhalde. Fırıncılar emeğin fazla olmasından yakınıyorsa pide ekmeğin kilosu 53 lira yerine 55 lira yapılsın. Pidelerin tanesi de 95-100 gramdan fazla olmasın. Bu suretle pişkel ekmek yeriz belki” diyorlar.

Pazar günleri francala fırınlarında çift francala yapılıyor gibi büyük ve içi hamur francala yapılıyor. Uzun süre beklediği halde içini elle sıkınca sadece saf hamur çıkıyor ortaya. Buna da bir çözüm getirilmesi isteniyor.

Belediye ilgililerinin hamur ekmek sorununa eğilmesi ve çözümler getirmesi bekleniyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *