ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Hamiyetli bir hemşerimiz daha bir ilkokul yaptırıyor

Hamiyetli bir hemşerimiz daha bir ilkokul yaptırıyor
YAYINLAMA: 07 Aralık 2021 / 14.43
GÜNCELLEME: 07 Aralık 2021 / 14.43
Tabakhanede tabaklık yapan Mehmet Gençten eşiyle valiye başvurarak bir okul yaptırmak istediklerini söylediler. Vali, derhal arsa gösterdi, ilk kazmayı vurdu ve hafriyat başladı.

Hamiyetli bir vatandaşımız daha şehrimizde bir ilkokul yaptırıyor

Karısıyla birlikte okul yaptırmaya karar vererek Vali Fikret Koçak’ı ziyaret eden Mehmet Gençten bir ilkokul yaptırmak istediğini söyledi.

Mehmet Gençten’in dileğinin yerine getirmesi için yardımcı olan Vali Fikret Koçak, Hoşgör semti Yukarıbayır Mahallesi’ndeki ilkokul inşaatının yerini bizzat gösterdi, teknik elemanlar tarafından inşaatı sınırlayan kazıklar çakıldı. İlk kazmayı da Vali Fikret Koçak vurarak inşaat çalışmalarını başlattı.

Konuyla ilgili olarak bilgilerine başvurduğumuz Vali Fikret Koçak şunları söyledi: Tabakhane semtinde oturan Mehmet Gençten adlı değerli bir vatandaşımız bana gelerek bir ilkokul yaptırmak istediğini söyledi. İstediğini memnuniyetle karşıladım. Yukarıbayır Mahallesi’nde çok ihtiyaç duyulan yeri kendisine gösterdim. Derhal temel hafriyatına başlandı. Okul yeni öğretim dönemine kadar hazır olacak. 6000 metre karelik alanı var. Tek katlı ve altı derslikli olacak.

Kenar semtlerimizdeki okullarda sınıflar çok kalabalık. Mevcutlarını 50-60’a düşürebilirsek sevineceğim. Zira sınıfların çoğunda mevcut yüze yaklaşıyor. Normal ikili öğretime düşürmeye çalışıyoruz.

Kalkınmada öncelik tanınan, 19 il arasına alındık. Bu sebeple gerek il merkezinde gerekse köylerde okulsuz köy kalmayacak. Bu yıl tamamını okula kavuşturacağız.

Okulu yaptırmakta olan Mehmet Gençten ile yaptığımız görüşmede ise: “Uzun yıllar tabakhanede tabak olarak çalıştım. Şimdi Bağ-Kur’dan emekliyim. Memleketime hizmet için ben de bir okulu yaptırmaya karar verdim. Gördüğünüz gibi işe başladık. İnşallah kısa zamanda bitirir çocuklarımıza bir okul hediye ederiz” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *