ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Halkoyunları kültürümüzün çok önemli bir parçasıdır

Halkoyunları kültürümüzün çok önemli bir parçasıdır
YAYINLAMA: 30 Kasım 2021 / 14.34
GÜNCELLEME: 30 Kasım 2021 / 14.34
Dereceye giren Malatya, Adıyaman, Kilis Osmaniye illerindeki okulların katıldığı halkoyunları grup birinciliği yarışmalarında seri birincilerini belirlemekte güçlük çekti.

İlköğretim kurumları, ortaöğretim kurumları ve halk eğitim merkezleri arası halkoyunları grup birinciliği yarışmaları ilimizde yapıldı. Yarışmalar, sahneleme ve geleneksel olmak üzere iki dalda yapıldı. Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen çelenk koyma töreninin ardından yarışmaya gidecek okullar Kamil Ocak Kapalı Spor Salonuna geçti. Yarışma öncesi bir açılış konuşması yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Aytaç, “Halkoyunları kültürümüzün bir parçasıdır. Buradaki amaç, öğrencilerimizi yarıştırmaktan ziyade onlara kendi kültürümüzün içinden çıkan ve bizi biz yapan halk oyunlarımızı tanıtmak ve sevdirmektir. Bu yarışmada ürünlerimizin kültürlerini ve motiflerini de bir arada görme imkanı buluyoruz. Bütün okullarımızın bu çerçevede hareket etmesi en büyük temennimizdir” diye konuştu.

Gaziantep’te yapılan halkoyunları gösterilerinde, ekipler okullarını başarıyla temsil etmek için ter döktü. Kültürel motiflerin davul ve zurnanın ritmi ile yorulduğu halkoyunları yarışması sahneleme ve geleneksel olmak üzere iki kategoride yapıldı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *