ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Halkın sağlığıyla oynanmamalı

Halkın sağlığıyla oynanmamalı
YAYINLAMA: 20 Ocak 2022 / 14.41
GÜNCELLEME: 20 Ocak 2022 / 14.41
Şehitkamil‘de tezek operasyonu başladı

8 Şubat, 29 Ekim, Umut, Göllüce ve Şirinevler mahallelerinde hayvan besiciliği yapan vatandaşların hayvanların pisliklerini sokak aralarına istiflemesine karşın mücadele başlatan Şehitkamil Belediyesi, tez ekleri kamyonlarla topladı. Ağır sahiplerine de encümen kararıyla ceza kesileceği kaydedildi.

Tez ekler sokaklara seriliyor

Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı, Güvenler, 8 Şubat Mahallesi’ndeki tezeklerin toplanması sırasında yaptığı açıklamada, temizlik işleri müdürlüğünün havaların ısınması ile birlikte sinek mücadelesine başladığını belirterek, “İlçemizde hayvan ahırlarının yoğun bulunduğu 8 Şubat, 29 Ekim, Umut, Göllüce ve Şirinevler mahallelerinde hayvan pisliklerinin ahırların dışına, sokak aralarına bırakılması neticesinde pis koku ve görüntü kirliliğinin yanı sıra sinek üreme alanları oluşturulması neticesinde bölge halkının büyük rahatsızlık yaşadığı ve diğer bölgelerimizde tehdit eder hale gelmesi, sinek ve haşere ile daha etkin mücadele etmek için bu tezeklerin bölgeden kaldırılmasına başladık dedi.

Bunun bazı insanların geçim kaynağı olduğunu ve yakıt ihtiyacını karşıladıklarını açıklamalarının yersiz olduğunu vurgulayan yetkililer, bazı insanların ihtiyacı için bölge insanının sağlığıyla oynanmasına rıza göstermeyeceklerini vurguladı.

Ahır sahiplerine ceza kesilecek

Belediye olarak ilçe halkının sağlığını ön planda tuttuklarını, bunun için 350 milyarlık bütçe ile ilaçlama yapılacağını dile getiren yetkililer, ilçe halkımızın da bu konulara duyarlı olmasını, çöplerini gelişigüzel ortaya bırakmayarak kapalı kaplarda veya poşetler içerisinde çöp araçlarına teslim etmeleri kendilerini ve bizi rahatlatacaktır diyerek kamyonlarla toplanan tezeklerin belediyeye ait şantiyede bir yıl bekletilerek yandıktan sonra park ve bahçelerde gübre olarak kullanılacağı dile getirildi.

Tez ekleri kaçırmaya çalıştı

Yetkililer, encümen kararıyla ağır sahiplerine ceza kesileceğini de belirterek, ağıl sahiplerini defalarca uyardıklarını, ancak uyarıların bir işe yaramadığını söyledi. Öte yandan belediye ekiplerinin tezekleri topladığını gören 40 yaşındaki Senem Özbir, aceleyle çuvala doldurduğu tezekleri el arabasıyla evine götürmeye çalışırken, “Beş çocuğum var. Kocam iş bulamadığı için çalışmıyor. Bu tez ekleri ekmek yapmak için götürüyorum” diye kendini savundu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *