ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Halkın oyu pazarlık unsuru yapılmamalı

Halkın oyu pazarlık unsuru yapılmamalı
YAYINLAMA: 23 Haziran 2021 / 13.58
GÜNCELLEME: 23 Haziran 2021 / 13.58
Siyasetin kirlendiğini söyleyenlerin 20 yıldır siyasetin içerisinde olduklarını açıklayan DSP 2. sıra Milletvekili Adayı Sadettin Koyun, böyle kişilerin her zaman olduğu gibi yine seçmeni yanıltmaya çalıştıklarını açıkladı.

Koyun, halktan aldıkları oyla, halka hizmet etmek için seçilenlerin daha sonra halkı unutarak kendi çıkarları için politika yaptıklarını söyledi. Koyun, “Milletvekillerinden bazıları halktan aldıkları oyu kendi çıkarları uğruna kullanıyor, kişisel çıkarları için masa başında pazarlık hesabı yapıyor. Onun için halkın oyunu pazarlık gücü olarak kullanmak isteyenlere sormak lazım, siz siyaset mi yapıyorsunuz, yoksa politika yapmak için mi meclise gittiniz. Halk milletvekilini hizmet etsin diye seçiyor. Ama seçilenler bu hakkı, tam tersi şekilde kullanıyor. Onun için bugün halkın içerisine çıkamayan milletvekilleri var. Halkın çektiği sıkıntıyı bilemezler” dedi.

Bazı partilere mensup adayların milletvekilli olabilmek için milyarlarca lira harcayarak milletvekili olmak isteyenlerin niyetlerinin seçmen tarafından çok iyi bilindiğini söyleyen Koyun, “Seçmen elbette sandıkta bunu ayrıt edecektir. Milletvekilliğini meslek olarak seçenlere karşı elbette tavrını koyacaktır. Milletvekilliğinde kaç lira maaş alacaklar ki bu kadar harcama yapıyorlar. Parlamentoya para gücü ile değil halkın gücü ile seçilmek en dürüst olanıdır" şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *