ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Halkın istediği beş liralık küçük ekmek

Halkın istediği beş liralık küçük ekmek
YAYINLAMA: 05 Aralık 2022 / 17.32
GÜNCELLEME: 05 Aralık 2022 / 17.32
Pidelerin büyümesinden halk memnun olmadı… Büyük ekmek çıkarmanın bir nevi ekmek israfını teşvik ettiği ileri sürülüyor

Gazetemizi ziyaret eden ve telefonla bilgi veren vatandaşlar pide ekmeklerin büyümesinden memnun değil. Bilindiği gibi 110 gram olarak yapılmakta olan pideler, ekmeğe yapılan zamla birlikte 190 grama çıkarıldı ve tanesi 10 liradan satılmaya başladı.

Vatandaşlar büyük ekmek çıkarmanın ekmek israfına yol açtığını, milli servet olan ekmeğin ciğer kebapçılarında, lokantalarda, kebapçı dükkanlarında ve evlerde israf edilerek çöp kutularına atıldığını söylüyorlar. Özellikle ciğer kebapçılarında ve lokantalarda ekmekler büyük olduğundan ancak yarısına yakını yeniyor artanı atılıyor. Bu suretle hem vatandaş fazla para ödemek durumuna düşüyor, hem de artık ekmekler heba edilerek atılıyor.

Okurlarımız ekmek israfının önlenmesi için küçük, beş liralık ekmek yapılmasını istiyor. Bu suretle ekmekler hem daha pişgel olacak hem de ziyan edilmesi önlenmiş olacak.

Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ şunları söyledi:

“Lokantalarda, ciğerci dükkanlarında ve kebapçılarda küçük ekmek kullanılması sağlanabilir. Bunlar kilo ile ekmek alıyorlar. Bunun için Belediye Encümeninden karar çıkartacağım. Bu işyerlerinde küçük ekmek kullanılmasını sağlayacağım. Evler ve diğer yerlerde kullanılan ekmeğin küçültülmesi şimdilik mümkün değil. Ekmek başına alınan fiyatı belirlemek zor. Küsuratlı fiyat ekmekçilerin işine yarıyor. Bu konuyu ciddi olarak inceleyeceğim ve bir çözüm getirmeye çalışacağım.

Ekmekçilerde yaptığım incelemelerde 190 gramlık pidenin pişgel çıktığını gördüm ve memnun oldum. Durumu yeniden bir defa daha basın mensuplarıyla ekmekçileri gezerek inceleyecek ve önlemlerini de birlikte getireceğim.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *