ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Halkın iradesinin yüzde 45’i meclise yansımadı

Halkın iradesinin yüzde 45’i meclise yansımadı
YAYINLAMA: 29 Temmuz 2021 / 13.23
GÜNCELLEME: 29 Temmuz 2021 / 13.25
Seçim ve Siyasi Partiler Kanunu’nda gerekli değişikliklerin yapılmaması sonucu birçok partinin parlamentoda temsil edilemediğini ifade eden BBP Partisi il 2. Başkanı Metin Demirçubuk, halkın yüzde 45’inin iradesinin meclise yansımadığını hatırlattı.

Yasalarda gerekli değişikliğin yapılmasının zorunlu olduğunun 3 Kasım seçim sonuçları ile bir kez daha kendini gösterdiğini söyleyen Demirçubuk, “AKP yüzde 35’lik bir oy potansiyeli ile tek başına iktidara gelen parti oldu. Neredeyse Anayasayı değiştirebilecek çoğunluğa erişerek mecliste halkı temsil edebilme imkanı buldu. Muhalefetin yüzde 20 oy oranı da dikkate alındığında halkın iradesinin yüzde 45’i meclise yansımadı. Ümit ediyoruz AKP hükümeti büyük sorunlara sebep olmaz” dedi.

Seçimde ortaya çıkan sonuçta 57. hükümeti oluşturan partilerin tabanına, parti programına ve seçim beyannamesine uymamanın bedelini barajın altında katarak ödediklerini söyleyen Demirçubuk, “Milletimiz tabir-i caizse kendini adam yerine koymayandan çok acı şekilde hesap sordu. Bu demokratik tavır açısından önemli harekettir. Bundan sonra gelebilecek iktidarlar için de iyi bir uyan ve mesajdır.”

Seçimde beklentilerinin altında bir oy aldıklarını bildiren BBP Partisi il 2. Başkanı Metin Demirçubuk konuşmasını şöyle sürdürdü: “Öncelikle 57. hükümetteki MHP’nin yanlışları geliyor. Ayrıca vatandaş ezilmişlik duygusu içerisinde kendini Recep Tayyip Erdoğan ile özdeşleştirip mağdurun yanında olma psikolojisi ile AKP’ye destek verdi. Kısacası tepki oyları sandıkta yüksek çıktı. Halk 3 Kasım’da adeta öfke kustu.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *