ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Halkın iradesinin önünde durulmaz

Halkın iradesinin önünde durulmaz
YAYINLAMA: 26 Mayıs 2021 / 14.50
GÜNCELLEME: 26 Mayıs 2021 / 14.50
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in seçimin ertelenmesi halinde ‘Fesih yetkisini kullanırım’ uyarısına tüm kesimlerinden destek geldi. DYP, AKP, CHP, HADEP, MHP ve GTO temsilcileri seçimin belirlenen tarihte mutlaka yapılması gerektiği görüşünü savunuyor.

GSO Başkan Vekili Zeki Yağcı, mevcut yasalarla seçime gitmenin yanlış olduğunu ifade ederek, “Fakat bu saatten sonra seçimden vazgeçmek intihar olur, ülkeye zarar verir. Ekonomi olası bir seçim ertelemesinde büyük yara alır. Siyasiler de bundan zarar görür. Piyasa istikrar arıyor. Herkes seçime endekslenmiş durumda. Aslında mevcut yasalarla seçime gitmek başında yanlıştı, fakat artık bu işin geriye dönüşü yok. Önce bir yanlış yapıldı, şimdi ikinci bir yanlış daha. Fakat 4 Kasım sabahı yeni bir seçim tartışması başlayacak. Biz, seçimden sonra yıllardır sıkıntısı yaşanılan, güvensizlik yaratan istikrarsızlığa yol açan Siyasi Partiler ve Seçim Yasaları değiştirilsin istiyoruz” diye konuştu.

CHP 3. Sıra Milletvekili Adayı Ahmet Yılmazkaya da seçim erteletmenin ülkeye çok pahalıya mal olacağı görüşünü savundu ve “Halkın iradesinin önünde kimse duramaz. Böyle bir şeyi denemeye kalkışanlar, bu iradenin altında kalır, ezilir. 70 Milyon insan bir yanda kendini seçime endekslenmiş bekliyor, diğer yandan 200 insan beton yığını altına girmiş, yok biz buradan çıkmayız diyor. Böyle siyaset olur mu? Elbette 70 milyon insanın dediği olacak. İnsanlar seçime endekslenmiş bekliyor. AB için yol alan bir ülkenin önünü kesmeye ve AB sürecini bahane ederek seçimi erteletmeye kimsenin hakkı yok. AB süreci işler, bundan kimsenin kuşkusu olmasın ” dedi.

HADEP İl Başkanı Abdullah İnce ise Türkiye’de siyasi ve ekonomik kriz yaşandığını, hükümetin güvenilir olmadığını, hükümet ortaklarının birbirleriyle sorunlu olduğunu söyledi. İnce, “Bu hükümet ülkeye faydalı olamaz. Cumhurbaşkanı bu kaygıyı taşıdığı için gerektiğinde meclisi feshedebileceğini ve ülkeyi seçime götürebileceğini açıkladı. Buna katılıyoruz. Seçimi erteletmek isteyenler, seçim kararı alanlardır. Seçimin ertelenmesi sorunları daha da artıracaktır. Parti olarak seçime hazırız. Zaten EMEP ile yapılan ittifak nedeniyle DEHAP çatısı altında seçime katılıyoruz. Halkın iradesinin gerçekten sandığa ve meclise yansıtılması halinde sorunlara kalıcı çözüm getirtecektir. Tüm sorunların panzehri demokrasidir. Adil, demokratik yönetimlerle sorunlara kolay çözüm bulunur” dedi.

MHP İl Başkanı Mehmet Altunbaş, erken seçim sürecinin başladığını, seçimin ertelenmesinden ülkenin zarar göreceğini bildirdi, Altunbaş, “Herkes milletvekili aday listesini Yüksük Seçim Kurulu’na verdi, çalışmalarına başladı. Böyle bir dönemde AB bahane edilerek Türkiye’yi istikrarsız bir ortama sürüklemek için seçimin iptal edilmesi doğru olmaz. Seçimi iptal etmek isteyenler, ülkenin geleceğini değil, meclisteki koltuğunu düşünüyor.” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *