ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

“Halkın hizmetlere ne kadar istekli olduğunu görüyoruz” 

“Halkın hizmetlere ne kadar istekli olduğunu görüyoruz” 
YAYINLAMA: 22 Ocak 2021 / 13.43
GÜNCELLEME: 22 Ocak 2021 / 13.43
Vali Muavini Ahmet Nedim Çetin Doğanpınar’da konuştu

“Atatürk ilkelerini öğrenmek herkesin ilk görevidir.” “En güç şartlarda öğretmenlerin ne kadar faydalı olduklarını görerek mutlu oluyoruz.” Dün saat 15.00’te Doğanpınar kasabasındaki Atatürk büstü ve yeni yapılan ortaokulu törenle hizmete açıldı. Atatürk büstünün açılışında saygı duruşunda bulunuldu, topluca İstiklal Marşı söylendi. Açış konuşmasını yapan ortaokul müdürü Şükrü Erdoğan:

“Atatürk yeniden kurduğu Türkiye Cumhuriyetinde eğitime çok önem verdi. Savaşla Türk'e gücü yetmeyen düşmanlarımız eğitimimize saldırarak bizi içten çökertmeye çalıştılar. Şanlı ordumuz duruma el koyarak yurdumuzu uçurumun kenarından kurtardı. Yeniden birlik ve beraberliği kurdu. Ata'mızın sevgisi kalbimizde, eserleri gözlerimizin önünde, inkılâpları beynimizde yaşamaktadır. Doğanpınar ortaokulunun gelecek yıl lise olarak hizmet vermesi, 42 köyle hepimizin dileğidir.”

Büstün açılışım yapan vali muavini Ahmet Nedim Çetin: “Halkın hizmetlere ne kadar istekli, hizmetlere ne kadar aç olduğunu görüyoruz. Atatürk ilkelerini öğretmek herkesin ilk görevidir. Öğretmenlerimiz halka çok şey öğretecek, sadece öğrencilerle çalışmak yetmeyecektir. En güç şartlarda ne kadar faydalı çalıştıklarını görerek mutlu oluyoruz.

Atatürk bize bir hedef göstermiştir. Birlik ve beraberlik içinde Ata'mızın gösterdiği medeniyet seviyesine ulaşmak için çok çalışacağız ve hedefleri aşacağız. Buna inanıyorum.”

Törenlere Oğuzeli kaymakamı Hayrettin Altınok, Jandarma komutanı. Mili Eğitim Müdür Yardımcıları Ali Osman Sarger, Ali Doğan Özgüzel, Oğuzeli milli eğitim müdürü, ilköğretim müdürü, emniyet amiri. Kölkün Belediye Başkanı ve kalabalık bir halk kitlesi katıldı. Öğrenciler horanlar tepti, şiirler okudu. Köy bayraklarla donatılarak bir bayram günü yaşandı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *