ANASAYFA arrow right Güncel

Halkımız, hainlere 40 dakikada dersini verdi

Halkımız, hainlere 40 dakikada dersini verdi
YAYINLAMA: 16 Temmuz 2020 / 18.35
GÜNCELLEME: 16 Temmuz 2020 / 18.35
Gaziantep Valiliği koordinatörlüğünde, Büyükşehir Belediyesi, Şahinbey ve Şehitkamil Belediyeleri ile Gaziantep İl Müftülüğü tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı bu yıl Koronavirüs Salgını (COVID-19) tedbirleriyle 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda gerçekleşti.

Gaziantep Valiliği koordinatörlüğünde, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Şahinbey ve Şehitkamil Belediyeleri ile Gaziantep İl Müftülüğü tarafından 4 yıl önce Fettullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) hain darbe girişiminin millet tarafından farklılıkları bir tarafa bırakıp tek yürek karşı durduğu 15 Temmuz’un yıl dönümünde, demokrasi şehitleri anısına 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı gerçekleşti.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda yapılan anma programında bu sene Koronavirüs Salgını (COVID-19) tedbirleri ön plandaydı. Alanda katılımcılar için konulan sandalyeler sosyal mesafe kurallarına göre yerleştirilirken, programın gerçekleştiği meydanda belli aralıklarla dezenfektan aracıyla bölgedeki hijyen sahasında güvenli ortamı oluşturdu. Öte yandan Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi ambulans ile hazır bulundu. Virüs tehdidine karşı alan girişlerinde ateş ölçümleri yapıldı.

Gaziantep Valisi Davut Gül, 15 Temmuzlar da iki duygunun bir arada yaşandığını söyleyerek, “Hem acılarımız var 251 şehidimiz var. Aynı zamanda da sevincimiz kutlamamız var. Bu millet Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayetiyle, cesaretiyle, milletimizin ferasetiyle bu devleti uçurumun kenarından aldı. Üzerinden 4 sene geçti ve şimdi daha iyi anlıyoruz. Libya’da, Mısır’da, Suriye’de, Irak’ta olanlara baktığımızda bu milletin ferasetini, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin içerisindeki bu devlete, bu millete, namuslu bir şekilde görevini yapan silahlı kuvvetlerin, emniyet mensuplarının ferasetini gördüğümüzde bir kere daha anlıyoruz. Silahlı Kuvvetler içerisinde bir hain grup darbe yapmak, bu milleti, devleti bölmek istedi. Ama bu millet ile beraber ordumuzun çok çok önemli bir kısmı bu darbecilere karşı durdu” diye söyledi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu yaptığı konuşmada İletişim Başkanlığı’nın sinevizyon gösterisi ile 15 Temmuz’da neler yaşandığını yeniden canlandığını söyleyerek, “ruhları satılmış alçaklar, bu milletin ordusunu, polisini, devletini ele geçirmek, yabancılara bu ülkeyi peşkeş çekmek için 40 yıllık plan yapmışlar. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde ve çağrısıyla meydana çıkan halkımız 40 yıllık planı 40 dakikada bozdu. Çünkü bu milletin kalbinde iman, bayrak, vatan aşkı var. Bir insanın kalbinde iman varsa onun karşısında hiçbir şey duramaz. O gece milletin gözüne baktığımızda hiç kimsenin gözünde bir korku, endişe yoktu. Bu millet iman dolu göğsünü siper ederek hainlere karşı 40 dakikada derslerini verdi, işlerini bitirdi. Bin yıldan beri İslam’ın Bayraktarlığını yapan bu necip millet ve bu milletin ordusunu Rabbim mağlup etmez. Bundan sonra bu millet çok daha büyük seferlere, zaferlere imza atacak. Fethin sembolü olan ve Fatih Sultan Mehmet tarafından camiye çevrilen Ayasofya 86 yıldır kapalı zincirliydi. Bu zincir 24 Temmuz’da kırılacak, ilk Cuma Namazı kılınacak. Bu fethin sembolü yeni fetihlerin kapısını aralayacak diye ümit ediyorum. Türkiye’nin önü açık. Uçak burnu havaya kalkmış vaziyette. Gerek savunma sanayisinde, gerek ekonomide, ulaşımda her alanda Türkiye hızlı bir şekilde ilerlemeye devam ediyor. Bu asır Türkiye’nin İslam’ın asrı olacak” dedi.

15 Temmuz’dan ders çıkarılması gerektiğinin altını çizen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Geçmişten ilmek ilmek örülen bu ihanet şebekesinin yaptıkları 15 Temmuz’da başlarına çöktü. Sayın Cumhurbaşkanımızın kararlı duruşuyla bütün milleti meydanlara davet etmesiyle, bu necip millet meydanlara inerek, ezan için, bayrak için, bu devlet için yapılması gerekeni yapan bu milleti anlından öpmek lazım. O gece burada beraberdik. Yaklaşık 300 bin kişi vardı. Burada alevisi, sunisi, Kürt’ü, Türk’ü, yaşlısı, genci, bayanı, erkeği hiç ayrımı gayrımı olmadan yerli ve milli olanlar buradaydı. Bu topraklar için kanlarını seve seve veren ecdadımıza yakışır vaziyette 15 Temmuz’da bu millet gerekeni yaptı. Bize düşen bundan sonraki süreçte gençlerimize bunu unutturmamak. Bu yaşananları iyi incelemek lazım. Düşman durmadı, bundan sonra da durmayacak. Biz çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz. Ecdadımız nasıl Dünya’ya insanlık örneği gösterdiyse son dönemde yine mevcut idaremizin tüm Dünya’ya göstermiş olduğu insanlık dersinin yanında pandemi döneminde yaşananları gözlerimizin önüne getirelim. Dünya’nın 140 ülkesine yardım götüren, kendisindekini komşularıyla, dostlarıyla paylaşan bir milletiz. Bu millet var olduğu sürece Allah’ın izniyle bu topraklar üzerinde emeli olanlar emeline ulaşamayacak. Bize düşen, birlik, beraberlik içerisinde liderimize sımsıkı sarılıp, daha çok çalışıp, daha çok üretmek” diye ifade etti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *