ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Halkı uyutma gayretindeler

Halkı uyutma gayretindeler
YAYINLAMA: 11 Ağustos 2022 / 14.38
GÜNCELLEME: 11 Ağustos 2022 / 14.38
Hükümetin, yolsuzluk ve usulsüzlüklerle mücadele konusunda samimi olmadığı, öncelikle kendi kadrolarında hakkında tahkikat bulunanların yargılanmasına izin vermesi gerektiği vurgulandı.

Doğru Yol Partisi Şahinbey ilçe başkan yardımcısı Hayri Özüzümcü, hükümetin yedi aydan bu yana iktidarda olduğunu, ancak verdiği sözlerden hiçbirini yerine getirmediğini belirterek, yolsuzlukları araştırma konusunda da aynı tutumu sergilediğini söyledi. Hükümet üyelerinin sürekli konuştuğunu, ancak ortada hiçbir icraat görülmediğini belirten Özüzümcü, “Lafla icraat olmaz. Bunlar sürekli konuşuyor ve halkı uyutma çabasında. Seçim meydanlarında yolsuzlukların üzerine gidip sorumluların yakasına yapacaklarını, dokunulmazlıkları kaldıracaklarını, halkı refaha kavuşturacaklarını, turban sorununun biteceğini söyleyip oy topladılar. Ama bu sorunlar halen devam ediyor ve çözümü için ciddi bir çalışma yapılmıyor. Başbakan Erdoğan yolsuzlukların damarına girdiğini açıklıyor. Ama ortada hiçbir şey yok. Eskiden Erbakan dini kullanarak kırsal kesimin oyunu aldı, şimdi bunlar da benzer vaatlerle kırsal kesimden oy aldı, şehirlerde ise tepki oylarını aldılar” dedi.

Sistemde bozuk siyasetçi de

AK Parti’nin de diğer partiler gibi muhalefette söylediklerini iktidara gelince unuttuğunu hatırlatan Özüzümcü, “Hesap soracağım diye gelenler iktidar olunca bu sözlerini unutuyor. Dolayısıyla halkın siyasete olan güveni de kalmıyor. Yani sistem ve siyasetçi bozuk. İktidara kim gelirse gelsin mevcut sisteme uyuyor” dedi.

Yolsuzlukları araştırmada hükümet samimi değil

Mecit Bozkurt, hükümetin yolsuzlukların üzerine gidiyoruz imajı vererek kendi yandaşlarını koruyup kolladığını söylerken, “Başbakan Erdoğan hakkında yolsuzlukla ilgili dokuz ayrı dava var. Maliye Bakanı da öyle. Diğer bazı milletvekillerinin benzer dosyaları var. Hem yolsuzlukları araştırıyoruz diyeceksiniz hem de işin içinde olmanıza rağmen kendi adamlarınızı koruyacaksınız. Size kim inanır? Yolsuzluk yapan adam nasıl yolsuzluğa araştırabilir ki? Bunlar halkı oyalamak, gündemi saptırmak başka bir şey değil dedi.

Halkı yanlış bilgilerle kendi saflarına çekmek istiyorlar” dedi.

Halen banka batıranların, halkın parasını hortumlayanların dışarda elini kolunu sallayarak gezdiğini ve hiçbir gayri menkullerini el konulmadığını söyleyen Bozkurt, “Hükümet yolsuzlukları araştırıyormuş görüntüsü verip tekrar çekilmek istiyor. Olayın üzerine ciddi şekilde gittiği yok. Halkı yanlış bilgilerle kendi saflarına çekmek istiyorlar, ama halk bilinçlendi, kolay kolay teslim olmaz ve her sözde kalmaz. Bugün özelleştirmeyi savunan insanlar ne kadar yanlış yaptıklarını herhalde anlamışlardır” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *