ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Halkı ezmeye devam ederseniz, ezilirsiniz”

“Halkı ezmeye devam ederseniz, ezilirsiniz”
YAYINLAMA: 13 Temmuz 2020 / 15.28
GÜNCELLEME: 13 Temmuz 2020 / 15.28

KESK ve DİSK çalışanları dün Ankara’da hükümetin uygulamalarını protesto eden Gaziantep’te de DİSK’e ve KESK’e bağlı çalışanlar, ülkeyi içinde bulunduğu olumsuzluklardan kurtarma adına en küçük bir adım atamayan hükümete seslenerek, “Ya halktan yana taraf olacaksınız ya da bertaraf” diye konuştu.

Gaziantep’teki kamu çalışanları dün öğle saatlerinde Atatürk Anıtı önünde basın açıklaması yaparak, Ankara’daki mitinge destek verdi. Çok sayıda işçi ve memurun katıldığı gösteride alkışlarla birlikte sloganlar atıldı. Eğitim Sen'den Musa Karaağaç, sadece Gaziantep'te değil, ülkenin ve dünyanın dört bir yanında emekçilerle savaş karşıtlarının alanlarda olduğunu söyledi.

Karaağaç, “Küresel adalet istiyoruz, küresel eşitlik istiyoruz, barış istiyoruz. Eşitlik, özgürlük ve paylaşımcı bir dünya özlemi ile mücadele ateşini canlı tutacağız. Ülkemiz yangın yerine döndü, talan ve yolsuzlukla çürüdü. Türkiye ve dünya açlığın yoksulluğun ve savaşın pençesinde kıvranıyor. İnsani değerler ayaklar altına alınıyor, gözünü kâr hırsı bürümüş egemenler, açlık, gözyaşı ve kan üzerinden para kazanmaya devam ediyor. IMF'nin tetikçisi hükümet, yüz binlerce emekçiyi ve yoksul halkı açlık ve sefalet batağında yaşamaya zorluyor. Siyasi iktidar, IMF'nin karşısında kuzu, halkın karşısında kurt kesiliyor. Emekten, alın terinden, haktan ve hukuktan yana ne varsa tırpanlamak istiyorlar” dedi.

Siyasi iktidarın utanç tablosu ortada diyen Karaağaç sözlerine şöyle devam etti: “Bu ülkede işsizlik 20 milyona dayandı, yoksulluk sınırı 800 milyon. Milyonlarca insan günlük 1 doların altında geliriyle sefaletle boğuşuyor. 5 Milyon insan hiçbir güvenceye sahip olmadan kayıt-dışı çalışıyor. Tazminatlar, ödenekler, sosyal haklar, halktan yana her şey kaldırılmak isteniyor. Ama bu ülkenin milletvekilleri, ceylan derisi koltuklarından yüzleri kızarmadan bizden fedakarlık bekliyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *