ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Halkçı Parti, Tabakhane toplantısı yapıldı

Halkçı Parti, Tabakhane toplantısı yapıldı
YAYINLAMA: 05 Aralık 2022 / 17.34
GÜNCELLEME: 05 Aralık 2022 / 17.34
Halkçı Parti cumartesi günü Tabakhanede bir kıraathanede toplantı yaptı.

Konuşmacılardan Ökkeş Şentürk:

“İşsizliği önlemek için partimiz nüfus planlaması yapacak ve işsizliği önleyici tedbirler alacaktır. Biz milyonları olanların değil, milyonların partisiyiz. 24 Ocak kararlarının halkımızı ne duruma düşürdüğü ve küçük esnafı ortadan kaldırdığını, ekonominin ne zor günlere geldiğini hepimiz gördük. Kredilerde küçük esnafı destekleyeceğiz.”

Mehmet Haratoğlu: “Halkçı Parti ezilen, ezilmiş, işçinin, köylünün partisidir, emekçinin partisidir. Halkçı Parti diyor ki kalkınma işçi, köylü, memur, küçük esnafta başlar. Halkımızın elli milyon eli mutluluk güneşinde birleşecek.”

Süleyman Koyuncugil: “Halkçı Parti, sosyal adaletçi, sosyal güvenlikçi, çalışanların yaşam düzeyini yükseltmeyi ve onların toplum içerisindeki saygınlığını yüceltmeyi öngören karma ekonomi düzeni içinde devletçiliğe ağırlık veren sosyal demokrat bir partidir.

Halkçı Parti, milli iradenin gücüne ve kutsallığına inanan, her konuda sadece halkının desteğini arayan, bunun dışında hiçbir destek tanımayan bir partidir.

Halkçı Parti sırtını holdinglere, tröstlere dayamış bir parti değildir.

Halkçı Partinin dar gelirli halkından başka kimseye vefa borcu yoktur.

Halkçı Parti, sosyal sınıflar ve gruplar arasındaki görüş ve çıkar farklılıklarını, sosyal adalet ve sosyal güvenlik ilkeleri içerisinde bağdaştırarak, sosyal barışı gerçekleştirmeyi görev sayar.

Halkçı Parti, bir sosyal sınıf ve grubun, başka sosyal sınıf ve gruplar üstünde dolaylı ve dolaysız bir biçimde egemenlik kurmasına izin vermeyen bir kitle partisidir.

Yani, işçinin, köylünün, devlet memurunun, küçük esnafın, dulun, yetimin ve sakatların, kişi vicdanına değil devlet desteğine güveneceği bir iktidar vadediyor

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *