ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Halka boş yere umut verdiler

Halka boş yere umut verdiler
YAYINLAMA: 11 Ağustos 2020 / 15.30
GÜNCELLEME: 11 Ağustos 2020 / 15.32

Erdal İnönü’nün solda yeni oluşumun organizasyonunda görev almayacağını açıklaması, en çok CHP’yi sevindirdi. Bazı CHP’liler ise, İnönü’nün önce halka umut verip, sonra çekilmesinin doğru olmadığı görüşünü savundu.

CHP Eski İl Genel Meclisi Üyesi Naci Kılıç, Erdal İnönü’nün açıklamasını doğru bulmadığını ifade ederken, “İnsanlara önce ümit verdi, sonra ben çekiliyorum, görev almayacağım diyor. Bence İnönü yanlış yaptı. Madem öyle daha önce neden yeni oluşumun içinde yer aldı, başını çekti. Hem varım diyor, hem de geri çekiliyor” dedi.

İnönü’nün yeni oluşumda görev almamasına tepki gösterenlerden biri de CHP Şehitkamil eski İlçe Başkanı Ahmet Kınacılar oldu. Kınacılar, sola umut bağlayanlara umutsuzluk tohumunu çok çabuk ektiklerini belirterek, İnönü olmadan yeni bir sol partinin başarılı olacağına ihtimal vermediğini açıkladı. Yeni oluşumda yer alan gruplar arasında yaşanan bir takım sıkıntılardan dolayı İnönü’nün görevden çekilmiş olabileceğini vurgulayan Kınacılar, “Aslında bu hastalık solda hep vardır.. Bu adeta bir çocukluk hastalığı ve devam ediyor” dedi. Sosyaldemokrat düşünce ve çözüm yollarına her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunu kaydeden Kınacılar, “Mevcut ortamda CHP var. Bazı yanlışları da olsa CHP bu ihtiyaca cevap vermelidir, vermek zorundadır. Artık sosyaldemokrat anlayışta ‘ben olmazsam olmaz’ mantığını bir kenara bırakıp biz anlayışı ile hareket edilmelidir” şeklinde konuştu.

CHP İl Eğitim Sekreteri Şükran Taş-demir ise İnönü’nün böyle bir oluşumun içerisinde olmakla başında yanlış yaptığını ifade etti.

Taşdemir, “Babasının kurduğu partiye sırtını dönmesi baştan yanlıştı. Bunu yapmamalıydı. Yeni oluşuma zaten kendi rızasıyla girmedi. Onu lokomotif olarak kullanmak istediler. Zaman zaman onlara umut verdi, fakat sonunda çekilmeyi bile düşündü. Aslında bunun sonucunun böyle olacağını tahmin ediyorduk. İnönü çekilmekle iyi yaptı” dedi.

CHP’nin kapısının herkese açık olduğunu vurgulayan Şehitkamil İlçe Başkanı Zihni Kep-kep, “CHP’nin kapısı hiçbir zaman kimseye kapanmadı. Fakat CHP’de ayrı düşünenlerin, ayrı parti kurmasına da söyleyecek sözümüz yoktur. İnönü’nün ayrılması zaten baştan yanlış oldu. Türkiye’de tüm siyasi partilerin anası CHP’dir. CHP’den ayrılıp kurulan partiler olmuştur, ancak sosyal demokrat fikrinin savunucusu olan CHP azminden hiçbir şey kaybetmeden 65-70 milyona hizmet vermektedir. Bundan sonra da Türkiye Cumhuriyeti devletini yaşatma azmi ile ülke insanımızın her geçen zaman diliminde refahını yükseltme amacı ile siyasi faaliyetine aynen devam edecektir” dedi.

 CHP İl Saymanı Duran Ergetir de İnönü'nün yeni oluşumda görev almamasının yerinde ve doğru bir karar olduğu görüşünü savunarak, "Yeni oluşum daha önce olsaydı belki bir ihtiyaçtı, gerekebilirdi. Fakat bundan sonra hele hele 2002 yılma girildiği, erken seçim ihtimalinin yüksek olduğu bir dönemde yeni oluşum için artık geç kalınmıştır. Herkes yerinde kalıp mücadelesini vermeli. Ayrıca çeşitli nedenlerden dolayı partiden ayrılanların da geri dönerek aynı çatı altında siyasi mücadeleyi sürdürmelidir” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *