ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Halk yoksullaştı

Halk yoksullaştı
YAYINLAMA: 22 Eylül 2022 / 13.38
GÜNCELLEME: 22 Eylül 2022 / 13.39
Toplumun maddi ve manevi yönden sürekli kan kaybettiğini söyleyen siyasiler, borç yükünün artarak, ek vergilerin huzursuzluk yarattığını, her ay evlere gelen yüklü telefon, elektrik, su faturalarının insanları çileden çıkarmaya yedigini ve yoksulluğun arttığını ifade etti. Bu arada eğitim dibe vururken, manevi sıkıntıların ve boşanmaların arttığını kapkaççılığı meslek haline geldiği vurgulandı.

Eğitimde sınıfta kaldık

Ülkenin içinde bulunduğu gerçeklere dikkat çeken Saadet Partisi il Başkanı Kadir Bozgeyik düzenlediği toplantıda, çok ciddi SORUNLAR yaşandığını vurguladı konuşmasında, “Hortumlayan ve soyanlar, zevki sefa eden kişiler devam ediyorlar. IMF’ye her ay makası biraz daha sıkıyor. Hükümet işçisi ne zammı IMF’den izin almadan veya işçi temsilcilerine izin aldırmadan vermiyor. Ülke sorumsuz ve baskıcı kararlar nedeniyle eğitim yönünden de sınıfta kaldı. Liselere giriş sınavında 40.586 öğrencinin sıfır puan alması milli eğitim için tek kelimeyle 100 karasıdır. Alt yapısı hazır olmadan uygulamaya konulan sekiz yıllık eğitim fiyasko ile neticelenmiştir. Liselere giriş sınavında 2733 öğrenci sıfır alırken Bu yıl sıfır puan alanların sayısının 40.000’i geçmesi, geleceğimizin teminat olan gençlerin içine düşürüldü durumu gözler önüne sermektedir halen bir çok yerde 50-100 öğrenci bir sınıfta eğitim görüyor” diye konuştu.

Ülkede sosyal doku bozuldu

Toplumun manevi yönden de büyük sıkıntı içinde olduğunu vurgulayan Bozgeyik, boşanmaların arttığını, kapkaçcılığı meslek haline geldiğini, büyüklerin küçüklerine acımadığını, küçüklerin büyüklerine saygı duymadığını, sosyal dokunun bozulduğunu kaydetti. Af ve uyum yasalarının her geçen gün hırsızlığı, artırdığını, af yasası ile profesyonel hırsız veya kesicilerin tahliye olduğunu belirten Rauf Bozgeyik, “Hırsızlar yasalardaki değişiklikleri takip ederek adeta bir hukuk uzmanı olmuş. Çıkartılan af ve Avrupa Birliği Uyum Yasaları böyle devam ederse Türkiye hırsızlar ülkesine dönecek. Ülkemizde 25 bakanın yüce Divan’a sevk edilmesi, milletimizi ciddi manada düşündürmelidir. Bütün bu saydıklarımız Türkiye’yi sarsmıştır. İnsanımızı üzmüş ve derinden yaralamıştır” diye konuştu.

Siyasi rant yapılmamalı

Bozgeyik, bu arada Şekabel işçilerin sendika değiştirme olaylarına müdahale etmediklerini yalnızca arabuluculuk yaptıklarını belirtti. Yöneticiler ile CHP’li bazı meclis üyelerinin bunu siyasi bir rant olarak kullanmasının doğru olmadığını ileri sürdü.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *