ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Halk: “Yangın söndürmeye gelen tek maske ile mi gelir?”

Halk: “Yangın söndürmeye gelen tek maske ile mi gelir?”
YAYINLAMA: 16 Mart 2023 / 11.28
GÜNCELLEME: 16 Mart 2023 / 11.28
Belediye başkanı sabahleyin yangın yerini gezdi, önemli bir merkezi olan Kumruoğlu sokağında hemen istimlaklere başlanarak yolun genişletileceğini söyledi.

Karatarla mahallesi Kumruoğlu sokağında dün gece saat 12:00’de yangın çıktı. Reşit Özdemir’e ait olan trikotaj imalathanesinde çıkan yangına elektrik kontağının neden olduğu bildirildi. Yangın saat 2.30’da kontrol altına alındı.

Kumruoğlu sokağının dar olması elektrik direklerinin sokak ortasında bulunması boş alan itfaiyenin çıkışını güçleştirdi. Dükkanların camları vatandaşlar tarafından kırılarak yangına müdahale sağlandı. Yangın söndürme yerinden bir adet maskenin bulunması ve itfaiye erlerinin eğitimsizliği halkın gözünden kaçmadı. Yangında bir itfaiye eri yaralandı.

Halk itfaiyecilerin eğitimsizlikten pasif kaldıklarını itfaiyecilerin kullandığı maske sayısının arttırılması gerektiğini bildirdi.

Trikotaj imalathanesinin 30 milyona sigortalı olduğu ve yangında 10 milyon liralık zarar ve ziyanın meydana geldiği bildirildi.

Yangın sabahı Kumruoğlu sokağında inceleme yapan Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ, “Kumruoğlu sokağı çok dar. İstimlake müsait yerler var. Sokak ortasındaki elektrik direği de derhal kaldırılacak. Kablolar yer altına alınacak” dedi.

Çevredeki pasajları gezerek, tehlikeli yerleri tespit eden ilgililerin dikkatlerini çekerek düzeltilmesini istedi. Başkan Ertuğ, yangında zarar görenlere müracaatları halinde belediyenin yardımcı olacağını söyledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *